ERSO ootab taas publikut Estonia kontserdisaali

28. mai 2020.

Valitsuse kehtivaid reegleid silmas pidades toimuvad 5. ja 12. juunil ERSO muusikute kontserdid, saali on oodatud 80 inimest. Kindlasti järgitakse Estonia kontserdisaalis 2+2 reeglit.

“Oleme rõõmsad, et saame taas avada kontserdisaali uksed ja esineda päris publikule. Ootame põnevusega seda maagilist hetke, kui üle tüki aja kõlab Estonia kontserdisaalis pärast muusikateoste lõppu aplaus. Parima elamuse klassikalisest muusikast saab ikka hea akustikaga saalis elavat esitust kuulates,” räägib ERSO juhatuse liige Kristjan Hallik. “Samas ei unusta me oma aina kasvavat veebi- ja raadiopublikut ning jätkame kontsertide otseülekannetega. Saali saame turvalisuse kaalutlustel esialgu lubada ju ainult vähesed,” lisab Hallik.

Juunis jätkame ERSO solistidele keskendunud kavadega. 5. juunil toovad ERSO muusikud kahel eraldi kontserdil ettekandele kaks ulatuslikku kammerteost klassitsismiajastust. Kontsertidel “Beethoveni aeg” kõlab Reicha oktett (kell 16) ja Beethoveni septett (kell 19). Teoste autorid on selle aasta juubilarid: 250 aastat täitub nii tšehhi-prantsuse helilooja Antoine Reicha kui ka saksa helilooja Ludwig van Beethoveni sünnist. Prahas sündinud Reicha ja Bonnis sündinud Beethoveni teed ristusid teismeeas, kui mõlemad töötasid Bonni õukonnakapellis.

12. juunil kontsertidel pealkirjaga “Hakkab juba kujunema” (kell 16 ja kell 19) dirigenti veel puldis ei ole ja koosseis on tavapärasest väiksem, kuid siiski on laval juba orkester. Solistidena astuvad üles oboerühma kontsertmeister Guido Gualandi, fagotirühma kontsertmeister Peeter Sarapuu ja harfisolist Iván Bragado Poveda. Kavas on teosed Itaalia barokist ja Viini klassikast kuni 20. sajandi I poole prantsuse muusikani.

Piletid tulevad müügile esimesel võimalusel. Huvilistel on võimalik jälgida kontserte ka otseülekandena nii ERSO TV kui Klassikaraadio vahendusel.