Virtuaalne kontsert: ERSO duo, trio, kvartett

03. aprill 2020.

Jätkame ERSO kodukontsertide sarja ning tutvustame teile kolme uut ansamblit: Triin ja Vambola Kriguli löökpilliduo, Ye Pani metsasarvetrio ja Nina Kawaguchi kvartett. Piiratud võimalused teevad leidlikuks ning keerulised ajad pakuvad põnevaid lahendusi.


Mitmendat põlve muusikainimesed, abikaasad Triin ja Vambola Krigul on juba staažikad ERSOkad: Vambola töötab orkestri löökpillirühmas 20, Triin II viiuli rühmas tosin aastat. Vambola jääb tänasel kodukontserdil oma liistude ehk löökpillide juurde ning on oma paati meelitanud ka Triinu. Aktiivsete ja tegusatena löövad nad alati heal meelel kaasa ERSO kammerkontsertidel ning osalevad ka muudes koosseisudes. Vambola on nüüdismuusikasõpradele kindlasti tuttav ansamblist U: ning tema ettekandes on kõlanud paljude Eesti heliloojate soolo- ja ansambliteosed. Kaks aastat tagasi tunnustasid orkestrandid alati rõõmsameelset ja positiivset Triinu aga kolleegipreemiaga. Muusikaga tegelevad ka nende lapsed Tuule-Helin ja Liisi-Mai.


ERSO metsasarverühma kontsertmeister Ye Pan on sündinud ja kasvanud Hiinas ning kuulub ERSO koosseisus alates aastast 2012. Tema õppejõud Sibeliuse Akadeemias oli ERSO endine metsasarverühma kontsertmeister Kalervo Kulmala ning aastaid vedasidki nad ERSO metsasarverühma tööd ühiselt. Mitmekülgne ja ettevõtlik Ye Pan koolitab juba mitu aastat metsasarvemängijate järelkasvu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning kasvatab koos kontrabassimängijast abikaasaga väikest poega.


Jaapanist pärit Nina Kawaguchi kuulub ERSO koosseisu alates aastast 2015. Ta alustas siin tööd II viiuli rühmas ning jätkab nüüd juba mõnda aega I viiuli rühma koosseisus. Ettevõtliku noore muusikuna osaleb temagi mitmetes kammerkoosseisudes ning ei lase end heidutada ka praegusel ajal, mil võimalused ühiseks musitseerimiseks on piiratud.