Palju õnne! Ensemble Auftakt võitis esikoha rahvusvahelisel konkursil Budapestis

23. oktoober 2019.

Selle aasta algul end publikule esitlenud Ensemble Auftakt, kuhu kuuluvad ERSO klarnetirühma kontsertmeister Soo-Young Lee, viiuldaja Miina Laanesaar ja pianist Maila Laidna, võitis Budapestis toimunud IV rahvusvahelisel konkursil „Doonau talendid“ kammeransamblite kategoorias absoluutse esikoha, pälvides maksimaalsest võimalikust sajast punktist 99. Lisaks Ungari muusikutele oli konkursil osalejaid Hispaaniast, Poolast ja mujalt, Eestit esindas vaid üks koosseis.

Täna õhtul astub Ensemble Auftakt lavale võitjate galakontserdil, kusjuures žürii palvel tuleb ettekandele just ungarlaste oma helilooja Béla Bartóki teos „Kontrastid“. Õnnelikud võitjad kommenteerisid konkursil osalemist nii: „Tundsime, et oleme ansamblina valmis end konkursiolukorras proovile panema ning Budapest tõmbas oma kultuurilise küllusega.“