ERSO avab Prantsusmaal Montpellier’ muusikafestivali

26. juuni 2019.

Enne uue hooaja algust on ERSO-t ootamas sisukad suvised kontserdid. Juuli esimeses pooles on tulemas juba traditsiooniks saanud kontsert “Suur suvine kohtumine. Sõbrad” Neeme Järvi juhatusel Alexela kontserdimajas, kus solistidena astuvad üles sopran Elina Nechayeva ja pianist Kalle Randalu. Loomulikult on ERSO esindatud laulupeo esimese õhtu sümfooniakontserdil ning seejärel antakse Neeme Järvi juhatusel esmakordselt kontsert Montpellier’ muusikafestivalil Prantsusmaal.

Prantsuse Raadio festival Montpellier’s toimub 10. – 26. juulini ning on pühendatud Põhjamaade muusikale. Festivali enam kui 175 üritusel pakutakse mitmekesist ja väljakutsuvat muusikalist programmi. Festivali kunstiline juht, Prantsuse Raadio programmijuht Jean-Pierre Rousseau räägib, et Neeme Järvit tunneb ta juba ligi 30 aastat. Just Rousseau kutsus 1990. aastate alguses Neeme Järvi esmakordselt Šveitsi-Romaani Orkestri ette. „Seejärel nägin pidevalt, kui ta Pariisis juhatamas käis, viimati Prantsuse Rahvusorkestri ees. Imetlen teda tohutult, tema mahukat diskograafiat, eriti Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga. Just seepärast soovisin, et Neeme Järvi ja tema orkester tuleks avama 35. Prantsuse Raadio festivali Montpellier’s, mis keskendub Balti- ja Põhjamaade muusikale.“ „See muusika on mulle juba pikka aega väga kallis olnud,” lisab Rousseau.

Pärast suvepuhkust, augusti teises pooles kolib ERSO aga Noblessneri valukotta, et kõigepealt anda Paavo Järvi juhatusel kontsert “Alpisümfoonia” (solistina astub üles orkestri tšellorühma kontsertmeister Theodor Sink) ning seejärel osaleda Pärdi Päevade kontsertetenduses “Surmatants”.

Uus hooaeg algab 13. septembril vastrenoveeritud Estonia kontserdisaalis. Uue hooaja programm on avaldatud ERSO kodulehel ning alates käesolevast nädalast on saadaval ka terve hooaja kontsertide üksikpiletid.