ERSO taaskäivitas sümfoonilise muusika austajaid ühendava sõprade klubi

02. mai 2019.

Eelmisel nädalal käivitatud ERSO Sõprade Klubiga on liitunud juba üle paarikümne kultuurihuvilise, kes peavad oluliseks Eesti esindusorkestri tegevust ja käekäiku. Liitujate hulgas on  ERSO sõpru ja püsikliente, samuti väliseestlasi Ameerikast, huvi on tuntud ka Hispaaniast.

ERSO Sõprade Klubi on inimestele, kes hindavad sümfoonilist muusikat ning soovivad seda toetada enamaga kui kontserdikülastus. ERSO omalt poolt soovib sõpradele pakkuda unikaalseid elamusi ja eriüritusi.

Samalaadsed toetusgrupid on tavapärased nii Ameerika kui paljude Euroopa orkestrite juures. Just ERSO peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi on tulihingeline ERSO Sõprade Klubi eestvedaja ja initsiaator. “Sarnaselt paljude teiste maailma orkestritega tegutseb ka ERSO juures sõprade klubi, kuhu kuuluvad ärksa mõtteviisi ja avara silmaringiga inimesed, kellele läheb korda meie kultuuri- ja muusikaelu,“ kirjeldab Järvi ERSO Sõprade Klubi liikmeid.

Toetades ERSOt on sõprade klubi liikmetel võimalus valida kahe suuna vahel. Esiteks sümfoonilise muusika tutvustamine vähekindlustatud või erivajadustega noortele ja suurperedele ehk neile, kel igapäevaselt ei ole võimalik ERSO kontserte külastada. Selle toetuse abil sünnivad näiteks noorteprogrammid ja korraldatakse avalikke proove, kus huvilistele tutvustatakse orkestri igapäevaelu. Teiseks ERSO muusikute toetamine, mis võimaldaks tellida orkestrantidele rätsepa õmmeldud esinemisriided ja ergonoomilised personaalsed kuulmiskaitsed ning avardada muusikute sportimisvõimalusi.

Just ERSO Sõprade Klubi liikmed on need, kes saavad eelisjärjekorras osta orkestri uue hooaja (2019/20) kontserdisarjade pileteid.

Avalikku müüki jõuavad kontserdisarjad 10. mail. Kui varasematel aastatel on ERSO kontserdisarjade piletid olnud müügil vaid üksikutesse ridadesse, siis nüüd esmakordselt on võimalik osta neid peaaegu kogu saali ulatuses.

Lisainfo: erso.ee/klubi