Tänasel ERSO kontserdil vahetus solist ja kava!

25. aprill 2019.

Kahjuks ei saa Kalle Randalu täna tervislikel põhjustel esineda ning Schumanni klaverikontserdi asemel tuleb ettekandele Haydni tšellokontsert nr 2. Solistina on orkestri ees ERSO tšellorühma kontsertmeister Theodor Sink.

Haydni tšellokontserdi ettekanne on pühendatud 23. aprillil meie hulgast lahkunud legendaarsele Eesti tšellistile ja tšellopedagoogile Laine Leichterile, kes 8. juunil 2019 oleks tähistanud sajandat sünnipäeva. Aastail 1940-46 ja 1949-53 töötas Laine Leichter ERSOs, seejärel 15 aastat Estonia teatri sümfooniaorkestris. Ta oli tšelloõpetaja Tallinna konservatooriumis, Tallinna lastemuusikakoolis, Tallinna muusikakoolis ja kõige pikemalt, aastail 1964 kuni 2011 Tallinna muusikakeskkoolis. Laine Leichteri käe all on hariduse omandanud paljud Eesti parimad tšellistid: Toomas Velmet, Toomas Tummeleht, Teet Järvi, Mart Laas, Andres Narma, Henry-David Varema, Aare Tammesalu, Tõnu Jõesaar, Leho Karin, Andreas Lend, Marcel Johannes Kits, tänase kontserdi solist Theodor Sink jpt.

ERSO vabandab tekkinud olukorra pärast ja soovib meeldivaid kontserdielamusi.