Esimesed ettevõtjad, kes toetavad ERSO turneed Armeenias ja Gruusias

09. mai 2018.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud ERSO kontserte Tbilisis, Jerevanis ja Bathumis finantseerivad pea võrdsetes osades lisaks kultuuriministeeriumile ja EV 100 programmile ligi sada Eesti eraisikut: nii toetavad 120 000 – 130 000 eurot maksma minevat turneed teiste hulgas näiteks Armin Karu, Urmas Sõõrumaa, Tiit Vähi ja Heiti Hääl.
«Kedagi veenda ja ähvardada pole vaja olnud. See on osalejate privileeg,» kommenteeris projekti algataja Meelis Kubits toetajate leidmist. Kubitsa sõnul teeb ERSO Gruusia ja Armeenia turnee erakordseks just riigi institutsioonide ja ettevõtlike kodanike üheskoos panustamine projekti õnnestumiseks, mis omakorda põhineb lugupidamisel Eesti esindusorkestri ja selle aupeadirigendi Neeme Järvi vastu.
«Suur kummardus esimeste toetajate ees, kelle nimekiri on määratud jätkuvale kasvule. Nüüd me siis teame, mis neid inimesi tegelikult seob,» avaldas Kubits tänutunnet.
Projekti algataja lisas, et ERSO turnee finantseerimise eesmärk oligi kokku siduda avaliku sektori ja erasektori panus ning sada eraisikust toetajat on märkimisväärne. «Nende seas on väga palju Eesti kultuurielu suurtoetajaid. Kõiki inimesi isiklikult tundes on minu arusaamist mööda nende peamine motivatsioon lugupidamine. Lugupidamine ERSO professionaalsuse ja selle töö vastu, mida orkester ja tema aupeadirigent Neeme Järvi on aastakümneid teinud,» kommenteeris Kubits.
Heldetele toetajatele on tänutäheks korraldatud juba kaks üritust, nad kõik on oodatud turnee kontsertidele ning sügisel on Kubitsa sõnul plaanis neile korraldada ka suurem üritus.

ERSO turnee toetajad:
Jüri Käo, Armin Karu, Heiti Hääl, Väino Kaldoja, Viljar Arakas, Enn Kunila, Neinar Seli, Kristjan Rahu, Jaanus Otsa, Märt Vooglaid, Neeme Tammis, Tiit Vähi, Feliks Mägus, Urmas Sõõrumaa, Siim Kabrits, Erich Teigamägi, Arti Arakas, Siiri Tamm, Andres Lõhmus, Aivar Vomm, Siret Liivamägi, Priit Alamäe, Taavi Ojala,Tarmo Sumberg, Allar Jõks, Aku Sorainen, Liina Vaidla, Kalev Roosiväli, Sulo Nigul, Mart Habakuk, Karl J. Paadam, Priit Pihelpuu, Martin Krupp, Olaf Herman, Viljo Vetik, Kaupo Kolsar, Jüri Kraft, Urmas Land, Kristiina Sepp, David Pärnamets, Aivar Mäemets, Mati Tusov, Tiit Kuuli, Tarmo Laanetu, Arle Mölder, Andres Koger, Karli Lambot, Indrek Kasela, Meelis Asi, Kadi Lambot, Raivo Sündema, Allan Kaldoja, Karen-Ter Ovanesjan, Priit Kessa, Ants Nõmper, Andrei Dvorjaninov, Marti Hääl, Jaak Vende. Nimekiri on täiendamisel!