Eesti Rahvusmeeskoor ja ERSO alustavad kontserttuuri Aasias

19. märts 2018.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul annab Eesti Rahvusmeeskoor Pekingis, Shanghais ja Singapuris kontserdid, et tutvustada publikule meeskoorimuusika pärle. Koos ERSOga esineb rahvusmeeskoor Hongkongi kunstide festivalil.

19. märtsil esineb Eesti Rahvusmeeskoor lühikontserdiga Pekingis Eesti suursaatkonna pidulikul vastuvõtul. Rahvusmeeskoori kontserdid toimuvad 20. märtsi õhtul Pekingi ülikoolis, 22. märtsi õhtul Shanghai Symphony Hallis ja 27. märtsi õhtul Singapuris kõrgelt hinnatud Esplanade’i kontserdimajas, kus rahvusmeeskoor esineb peadirigent Mikk Üleoja juhatusel a cappella kavadega.

Kontsertidel kõlab valik eriilmelist meeskoorimuusikat. Kõrvuti armastatud ja juba ammu tuntud heliloojate Mendelssohn-Bartholdy, Schuberti ja Rahmaninovi teostega esitatakse publikule ka vähemtuntud kõrgtasemelist muusikat Henrik Ødegaardi, Giovanni Bonato ning meie Veljo Tormise ja Galina Grigorjeva loomingust. Kontsertidel on kaasategev ka ERSO tšellorühma kontsertmeister Theodor Sink.

24. ja 25. märtsil esinevad Eesti Rahvusmeeskoor ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Hongkongi kunstide festivalil. Meie esinduskollektiivid esitavad legendaarse Soome dirigendi Leif Segestrami juhatusel eriilmelist muusikat: kõlavad Jean Sibeliuse “Kullervo-sümfoonia” solistidele, meeskoorile ja sümfooniaorkestrile, Richard Wagneri “Apostlite püha õhtusöömaaeg” meeskoorile ja orkestrile, koorid Wagneri ooperitest “Lendav hollandlane” ja “Tannhäuser” ja Charles Gound ooperist “Faust”.

ERSO esituses kõlavad Arvo Pärdi “Cantus in Memoriam Benjamin Britten” ja Eduard Tubina “Eesti tantsud” (solist Arvo Leibur). “Kullervo” ettekandel osalevad meie tippkollektiividega koos metsosopran Monika-Evelin Liiv Kullervo õena ja Kullervo rollis bariton Rauno Elp (RO Estonia). Wagneri “Apostlite püha õhtusöömaaja” ettekandesse on kaasatud lisaks Rahvusmeeskoorile ka kohalik meeskoor. Kontserdid toimuvad 24. märtsi õhtul Hongkongi kultuurikeskuses ja 25. märtsi õhtul Hongkongi linna kontserdisaalis.

Hongkongi kunstide festival toimus esimest korda 1973. aastal ja see on toonud kokku kõrgetasemelisi interpreete, ansambleid ja orkestreid üle kogu maailma. Aastate jooksul on seal üles astunud näiteks Jose Carreras, Philip Glass, Pariisi ja New Yorgi balletitrupid, Moskva Kunstiteater ja paljud teised ilmakuulsad solistid ja kollektiivid. Eesti artistidest on seal tänavu esinenud ansambel Vox Clamantis ja koos Jevgeni Svetlanovi nimelise sümfooniaorkestriga dirigent Kristjan Järvi.

ERSO ja RAM esinesid viimati koos väljaspool Eestit 2011. aastal Stockholmis Läänemere festivalil.

Kontsertide korraldaja on Eesti Kontsert koostöös ERSOga.

Loe artiklit ERRi kultuuriportaalis.