“Sissevaade Neeme Järvi loomingulisse arhiivi”. Näitus Eesti Rahvusraamatukogus 1.–17.06.2017

29. mai 2017.

Rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis peagi avatav näitus on pühendatud maestro Neeme Järvi 80. sünnipäevale ning annab ülevaate tema orkestritest ja aastatepikkusest kontserditegevusest maailmas. Väljapanekus on nii kavalehti, plakateid, ajalehtede väljalõikeid, fotosid, raamatuid ja heliplaate kui ka õnnitlustelegramme, aukirju, tänukaarte ning austajate koostatud nn fännialbumeid.
Koostöö maestro ja Eesti Rahvusraamatukogu vahel sai alguse juba 1992. aastal, kui Neeme Järvi kinkis raamatukogule pea kõik selleks ajaks salvestatud ligi 200 CD-d. Sealt alates on maailma ühe enim salvestanud dirigendi heliülesvõtted jõudnud ka Eesti Rahvusraamatukokku. Näitusel on võimalik kuulata nendest valikut ja vaadata kontserdiülesvõtteid DVD-del. Lisaks ekspositsiooniga tutvumisele saab oma teadmisi proovile panna ka mängulistes tegevustes.

Näituse pidulik avamine toimub 1. juunil kell 15.
Avaüritusel esinevad Tallinna 21. Kooli noor dirigent Kasper Joel Nõgene koos sama kooli 3.a klassi orkestriga Lydia Rahula juhendamisel.

Näituse koostasid Katre Riisalu, Nansi Leppik, Kaja Loel ja Rena Tüür Rahvusraamatukogu kunstide teabekeskusest.