ERSO võtab kätte barokiajastu pillid, solistina on orkestri ees plokkflöödimängija Stefan Temmingh ja ERSO enda muusikud

06. märts 2017.

10. märtsil on Estonia kontserdisaali laval klassikalise sümfooniaorkestri koosseisust moodustatud neli barokkorkestrit ning publik saab ühe kontserdi jooksul kuulda barokkmuusikat esitatuna nii klassikaliste kui barokiajastu pillidega.

Barokiajastu pillid erinevad tänapäevastest nii kõlaomaduste kui ka mängutehnika poolest. ERSO fagotirühma kontsertmeister Peeter Sarapuu sõnul on barokkpillid ülemheliderikkad, mahlaka tämbri ning pehme ja paindliku kõlaga, sulandudes suurepäraselt teiste instrumentide ansamblisse.

ERSO enda solistide kõrval astub üles maailma tippklassi kuuluv noorema põlvkonna plokkflöödimängija Stefan Temmingh, kelle uusim uusim salvestatud CD “Birds” (2015) võitis Saksa mainekaima klassikalise muusika auhinna ECHO KLASSIK aasta flöödisolisti kategoorias.

“Võib vabalt juhtuda, et see on kogu maailma mastaabis ainukordne, kus akadeemiline sümfooniaorkester tuleb oma mängijatega ja oma nime all välja barokkpillidega ja barokkhäälestuses,” lisab Sarapuu, kes ka ise kontserdil solistina üles astub. “See kriipsutab veelkord alla ERSO kui orkestri ja eriti Eesti instrumentalistide mitmekülgsust ja universaalsust.”

ERSO muusikutest astuvad solistidena üles Marge Uus (viiul), Danae Taamal (viiul), Miina Laanesaar (viiul), Maaren Vihermäe (viiul), Levi-Danel Mägila (tšello), Kaido Välja (barokkviiul), Aleksander Hännikäinen (barokkoboe), Peeter Sarapuu (barokkfagott), Indrek Vau (barokktrompet).

10. märtsi kontserdil ettekandele tuleb kolme barokiajastu suurkuju – Johann Sebastian Bachi , Antonio Vivaldi ja Georg Philipp Telemanni – looming. “Telemann on plokkflöödisolisti jaoks arvatavasti üks kõige olulisemaid Saksa heliloojaid, samamoodi nagu Vivaldi on seda Itaalia plokkflöödirepertuaaris,” kommenteeris teoste valikut plokkflöödisolist Stefan Temmingh. Bachi loomingust tulevad ettekandele “Brandenburgi kontserdid” nr 2 ja nr 3.

Lisainfo kontserdi kohta – https://www.erso.ee/?concert=erso-barokk