Duo Telluur: 2.04.2017 Narvas ja 5.04.2017 Tallinnas

24. märts 2017.

2. aprillil 2017 kel 14, Narva linnus
5. aprill 2017 kell 19, Tallinna Filharmoonia kontserdimaja (Mustpeade maja)

Duo Telluur: Heli Ernits (oboe/inglissarv) ja Kirill Ogorodnikov (kitarr)  

Kitarr ja inglissarv on unikaalne kooslus, mida muusikamaailmas kohtab harva. Instrumentide mahe kõla ning ansambli värske ja vaheldusrikas repertuaar pakuvad kõrvupaitavat kuulamist. Klassikaline kitarr on instrument, mille võimalused ja meeldiv kõla ei  vaja tutvustamist. Inglissarv on sarnane oboega, kuid madalama ja pehmema kõlaga. See topeltlesthuulikuga puupuhkpill on soolo- ja kammermuusikas haruldasem, tihti aga on võimalik seda soleerimas kuulda sümfoonilises muusikas.

Duo Telluur sai oma nime keemilise elemendi järgi, mis on haruldane, hõbedane ja habras just nagu ansambli akustiline unikaalne  kõla. Duo liikmeteks on Eesti noorema põlve interpreedid oboe- ja inglissarvemängija Heli Ernits ning kitarrist Kirill Ogorodnikov.

Heli Ernits on eesti oboe- ja inglissarvemängija, töötab alates 2009. aastast ERSO-s ning tegutseb aktiivselt kammermuusikuna, esitades sageli Eesti muusikat ja on puhkpillikvintett Estica asutajaliige. Lõpetanud oboe eriala bakalaureuseõppe Karlsruhe Muusikakõrgkoolis ning bakalaureuse- ja magistriõppe Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, kus ta on aastal 2016 lõpetamas õpinguid doktorantuuris. Heli Ernits on pälvinud I preemia IV rahvusvahelisel konkursil Jurmala 2008, II preemia Eesti interpreetide konkursil puhkpillidele (2008 ja 2012), laureaaditiitli Yamaha stipendiumikonkursil (2012) ja ERSO preemia Eesti noorte interpreetide konkurss-festivalil Con Brio (2010), mis tõi kaasa esinemise solistina ERSO ees.

Kirill Ogorodnikov on Eesti uuema põlvkonna kitarrist, kes esitab nii soolo- kui kammermuusikat. Aktiivse kontserttegevuse kõrval töötab ta ka kitarriõpetajana VHK Muusikakoolis, Otsa-koolis ja mujal. Lõpetanud nii  Heiki Mätliku kitarriklassi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias kui ka prof Gerhard Reichenbachi kitarriklassi mainekas Kölni Muusikakõrgkoolis ning täiendanud end mitmete hinnatud kitarriprofessorite juures. Kirill Ogorodnikov on rahvusvaheliste konkursside laureaat (Tallinna rahvusvaheline kitarrikonkurss ja Gitarrenfestival Gevelsberg Saksamaal) ning esinenud mitmetel festivalidel nii Eestis kui väljaspool (Fiesta de la Guitarra, Viljandi Vanamuusika Festival, Tango Port Tallinn, SaitenReise Gitarrenfestival jt).

Kontserdil kõlav kava pakub suurepärase ülevaate ansambli mitmekesisest repertuaarist, pakkudes kuulajale kargeid põhjamaiseid meeleolusid eesti heliloojate loomingust lõpetades hispaanialike motiividega.

Kavas: R. Eespere, L. Jõeleht (uudisteos), K. Pilss, H. Rechberger, A. Ruiz-Pipo, E. Granados.

Piletid Narvas: 8.- / 5.-   OSTA PILET
Piletid Tallinnas: 15.- / 7.-   OSTA PILET

Vaata lisa: www.interpreet.ee.