ERSO esitleb: Jean-Efflam Bavouzet ja kolm klaverikontserti

13. veebruar 2017.

Homme, kolmapäeval saab alguse ERSO, Prantsuse pianist Jean-Efflam Bavouzet’ ja dirigent Arvo Volmeri eriprojekt, mis keskendub Prantsuse muusikale ja Mozartile. Selle nädala lausa kolmel kontserdil tuuakse kuulajateni kolm erinevat klaverikontserti: kaks Mozarti ja üks Raveli sulest. Jean-Efflam Bavouzet on oma põlvkonna üks hõivatumaid ja auhinnatumaid pianiste maailmas. “Tema mäng esindab seda, mida seostatakse Prantsuse klaverikooliga: selge ja täpne artikulatsioon, tasakaalukad ja elegantsed meloodiajoonised, kõla pigem vali ja kirgas kui sügav,” on iseloomustatud tema mängu väljaandes Chicago Tribune. Dirigent Arvo Volmer, kes on Bavouzet’ga ka varem koostööd teinud, nimetab teda praeguse aja üheks keskseimaks pianistiks maailmas – “tundlik ja samas jõuline, peen ja intelligentne, uskumatute võimetega, väga ulatusliku repertuaariga. See on suur õnn, et ta Eestisse esinema tuleb.”

Kolmapäev, 15.02.2017 kell 13 “MOZART JA PARIIS”
Mozart. Klaverikontsert nr 19 F-duur ja sümfoonia nr 31 D-duur, “Pariisi sümfoonia”

Reede, 17.02.2017 kell 18 (eelkontsert) ja kell 19 “À LA FRANCE”
Mozart. Klaverikontsert nr 14 Es-duur (kavas eelkontserdil)
Messiaen. “Hümn pühale sakramendile”
Debussy. Kolm sümfoonilist eskiisi “Meri”
Ravel. Klaverikontsert G-duur ja II süit koreograafilisest sümfooniast “Daphnis ja Chloe”

JEAN-EFFLAM BAVOUZET (klaver)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent ARVO VOLMER

Jean-Efflam Bavouzet rahvusvaheline karjäär sai alguse 1995. aastal, kui Sir Georg Solti kutsus ta soleerima Pariisi orkestri ette. Järgnesid peapreemiad rahvusvahelisel Beethoveni konkursil Kölnis ja noorte kontsertartistide konkursil New Yorgis. Tema arvukatest preemiatest olulisim on 2012. aasta International Classical Music Awards’i auhinnagalal pälvitud aasta artisti tiitel.

Orkestri ees on ERSO endine kauaaegne peadirigent Arvo Volmer, kes on pikka aega olnud ka Rahvusooper Estonia, Adelaide’i Sümfooniaorkestri ja Oulu Sinfonia peadirigent ja kunstiline juht. Arvo Volmer on kolmandat hooaega Põhja-Itaalias Bolzano ja Trento Haydni orkestri peadirigent.

Rohkem infot: www.bavouzet.com ja www.arvovolmer.com