8.02.2017, Tallinna Raekoda (X Tallinna Talvefestival): Madis Kari (klarnet), Andreas Lend (tšello), Marko Martin (klaver)

06. veebruar 2017.
8. veebruar kell 19, Tallinna Raekoda
Madis Kari (klarnet)
Andreas Lend (tšello)
Marko Martin (klaver)
KAVAS:
Ludwig van Beethoven. Klarnetitrio B-duur, op. 11
Johannes Brahms. Klarnetitrio a-moll, op. 114

MADIS KARI
on õppinud G. Otsa nim. Muusikakoolis (õp. Olev Pikknurm) ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (prof. Hannes Altrov). Ta on täiendanud end Londonis professorite David Campbelli, Julian Farrelli ja Colin Courtney juures. Royal College of Music’is õppimise ajal võitis ta Frederick Thurstoni nimelise aasta klarnetisti auhinna (1997) ja Senior Exhibitioner’i stipendiumi. 1998. a. saavutas ta koostöös pianist Marko Martiniga Howarth’i Suurbritannia noorte klarnetistide konkursil III preemia. M. Kari on töötanud Richmond Chamber Symphony orkestris klarnetirühma kontsertmeistrina ning klarnetiõpetajana mitmes koolis Londonis ja selle lähiümbruses. Aastast 2002 töötab M. Kari Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris klarnetirühma abikontsertmeistrina ja õpetab Tallinna Muusikakeskkoolis. 2006. a. esindas ta Eestit World Philarmonic Orchestra’s Pariisis. Lisaks osaleb ta Tallinna Kammerorkestri ja NYYD ansambli projektides.

ANDREAS LEND
alustas muusikaõpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis (õp. Laine Leichter), omandas bakalaureuse- ja magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (2008, 2010; prof. Peeter Paemurru) ning täiendas end Soomes, Sibeliuse Akadeemias (prof. Hannu Kiiski ja Heikki Pekkarinen, 2005/2006). Lisaks on A. Lend osa võtnud mitmete rahvusvaheliselt tunnustatud tšellistide meistriklassidest (Frans Helmerson, David Geringas, Martin Ostertag, Jan-Erik Gustafsson, Niels Ullner, Marko Ylonen, Matias de Oliveira Pinto, Aleksander Ivaškin, Johannes Goritzki jt). A. Lend on pälvinud preemiaid mitmetel konkurssidel: I preemia ja Grand Prix rahvusvahelisel konkurssfestivalil “Renaissance” (Armeenia, 2013), I preemia ESTA Eesti üleriigilisel noorte viiuldajate ja tšellistide konkursil (2004) ja III preemia August Dombrovska nim. rahvusvahelisel keelpillimängijate konkursil (Riia, Läti; 2002).

Ta on olnud Eesti noorte interpreetide konkurss-festivali “Con brio” laureaat (2008) ning rahvusvahelise Liezeni tšellokonkursi laureaat (Austria, 2000). Aastatel 2009 ja 2010 pälvis A. Lend maineka The International Holland Music Session suveakadeemia stipendiumi ning talle on omistatud PLMFi Marje ja Kuldar Sinki preemia noor muusik 2011. 2007. aastal valiti A. Lend Euroopa Liidu Noorteorkestrisse (peadirigent Vladimir Ashkenazy), mille koosseisus on ta esinenud üle terve Euroopa. Nii solisti kui ka ansamblistina on ta esinenud Soomes, Lätis, Leedus, Rootsis, Taanis, Saksamaal, Itaalias, Austrias, Belgias, Hollandis, Ungaris, Venemaal, Kanadas, Inglismaal, Sloveenias, Bulgaarias, Rumeenias ja Tšehhis ning teda on kutsutud Tallinna Kammermuusika Festivalile, Rapla Kirikumuusika festivalile, Järvi Suvefestivalile, Kuopio Ajaloolisele klahvpillifestivalile Soomes, Valle d’Itria Festivalile Itaalias, Spectrum Festivalile Sloveenias jm. Viimastel aastatel on ta teinud koostööd tunnustatud Poola keelpillikvartetiga Lutoslawski Quartet ning keelpilliorkestritega Camerata Nordica (Rootsi) ja Sinfonia Cymru (Wales). Aastatel 2004-2014 oli ta C-JAM tšellokvarteti liige. Aastatel 2006-2016 töötas A. Lend tšellistina Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris ning alates aastast 2016 töötab ta Rahvusooperi Estonia sümfooniaorkestris. Lisaks osaleb ta keelpillikvartetis Prezioso ning Estonian Cello Ensemble’s ja on tegev nii solisti kui kammermuusikuna paljudes teistes koosseisudes. 2017. aastal ootavad teda ees kontserdid Eestis, Venemaal, Türgis ning Tšehhis.

MARKO MARTIN
alustas muusikaõpinguid 8-aastasena Tallinna Muusikakeskkoolis ning võitis juba 15-aastaselt Tšehhoslovakkias toimunud rahvusvahelisel noorte pianistide konkursil peapreemia, korrates sama saavutust aasta hiljem Ukrainas. Ta on Esther Honensi nim. rahvusvahelise pianistide konkursi laureaat (2000) ning Gina Bachaueri nim. rahvusvahelise pianistide konkursi auhinnavõitja (1998). Tema pianismi iseloomustab energia ja lüürilisuse köitev harmoonia, eriti Liszti, Brahmsi ja Schuberti loomingus. Samuti on ta tunnustatud 20. sajandi muusika esitajana. M. Martin on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA, prof. Peep Lassmann) ja Guildhall School of Music and Drama’s (prof. Joan Havill). Ta on osalenud mitmetes meistriklassides (Leon Fleisher, Dmitri Baškirov, Murray Perahia, Paul Badura-Skoda jt.). M. Martin on soleerinud The Philharmonia Orchestra (London), Calgary Philharmonic Orchestra, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Tallinna Kammerorkestri ja paljude teiste orkestrite ees ning andnud kontserte Barbican Hallis ja Wigmore Hallis Londonis, Hamburgi Musikhalles, Leipzigi Gewandhausis, Glenn Gould Studios Torontos ja mujal. Tal on ilmunud kaks heliplaati Schuberti ja Liszti loominguga 1998. aastal plaadifirmale Abbas Records ja 2002. aastal Arktosele. Viimane CD valmis aastal 2012 Eduard Tubina viiulimuusikast koos viiuldaja Sigrid Kuulmann-Martiniga. Aastast 2002 töötab ta EMTA-s õppejõuna. M. Martin on andnud kontserte Eestis, Lätis, Skandinaaviamaades, Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Suurbritannias. Ta on Eesti Interpreetide Liidu (EIL) ja PLMFi stipendiaat ning on EILi juhatuse liige.

————————————————————————————————————————————————————————-

TALLINNA TALVEFESTIVALi korraldavad Tallinna Kesklinna Valitsus, MTÜ Valgusklubi ja muusikute fond PLMF.

Festivali programm: http://www.plmf.ee/festivali-kava_est