ERSO sõidab esimesele Hiina turneele

09. detsember 2016.

Esmaspäeval, 12. detsembril algab Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri esimene kontserditurnee Hiinas. Dirigent Kristjan Järvi juhatusel antakse viis kontserti Hiina suurlinnade kontserdipaikades: 15. ja 16. detsembril Daliani rahvusvahelises konverentsikeskuses, 18. detsembril Pekingi Keelatud linna kontserdisaalis, 20. detsembril Wuhani Qintai Suures Teatris ning 22. detsembril Shanghai Oriental Arts Center’s.

SA ERSO juhatuse esimees Kristjan Hallik: “Eesti rahvusorkester jõuab esimest korda oma kontsertidega Aasiasse ning selle turneega loodame alustada pikemaajalist koostööd sealsete kontserdikorraldajatega. Huvi klassikalise muusika vastu on Aasias väga kõrge ning tunnistust sellest annavad ka järjest avatavad moodsad kontserdisaalid,” ütleb Hallik.

Eesti esindusorkestri Hiina turneel kõlab kava “Luikede järv”, milles on kõrvutanud muusikaajaloo kauneimad luigest inspireeritud muusikateosed: Arvo Pärdi “Swansong“, Sibeliuse “Toonela luik“ ning süit Tšaikovski balletist “Luikede järv” Kristjan Järvi värskes seades. Põhjamaade heliloojate teoste kõrval on kavas ka Hiina autorite looming:  Huanzhi Li “Pidulik kevadavamäng“ ja Jianping Tangi  “Armastus“ sümfooniast “The Sound of Yida“.

Sama kavaga kontserdid jõudsid möödunud nädalal menukalt publiku ette nii Tallinnas, Jõhvis kui Tartus, kõikjal täissaalidele. Kristjan Järvi sõnul on ERSO praegu väga heas vormis ning valmis Eestit esindama: “Me ei tohi mõelda, et oleme väikesed ja elame kusagil provintsis, vaid peame mõtlema globaalselt, kuidas saaksime ühiskonnale kasu tuua.“

ERSO Hiina turnee juhatab sisse 9. detsembri kontsert “Tallinn -> Peking” kontserdisarjas “Suurlinna tuled”, kui ERSO ees teeb debüüdi noor dirigent Kaspar Mänd.

Info:
Kristjan Hallik
SA ERSO juhatuse liige
Tel: 6147 785; 5656 8754
Kristjan.Hallik@erso.ee