25.10.2016: Keelpillikvartett Prezioso Neeme rahvamajas

24. oktoober 2016.

25. oktoober 2016 kell 19, Neeme rahvamaja

Keelpillikvarett Prezioso: Hanna-Liis Nahkur (viiul), Mari-Katrina Suss (viiul), Helena Altmanis (vioola), Andreas Lend (tšello).

Keelpillikvartett “Prezioso” tegutseb alates 2006. aastast. Kõik neli noort muusikut on Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri liikmed ning õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, kus kvarteti juhendajaks oli Henry-David Varema. Kvartett on edukalt osalenud mitmetel konkurssidel ja pälvinud auhinnalisi kohti, andnud kontserte ning osalenud festivalidel nii Eestis kui ka välismaal (Soome, Venemaa, Holland, Saksamaa). 2010. aastal esines Prezioso kontserttuuril erinevates Hollandi linnades ning 2015. aastal toimusid edukad kontserdid Saksamaal koos pianist Hando Nahkuriga. Publikumenu ja kriitikute kiitvad hinnangud on kvartetti saatnud nii Eesti kontserdilavadel kui ka välismaal. Keelpillikvartett Prezioso on osalenud mitmetel meistrikursustel, sealhulgas The International Holland Music Sessions Summer Academy kursustel ning Paavo Järvi meistriklassis. Kvarteti repertuaar on mitmekesine, hõlmates klassikalist kvartetirepertuaari, kaasaegset muusikat ning ka popmuusika töötlusi. Kvartett on olnud mitmete eesti heliloojate uudisteoste esmaesitajaks ning teinud koostööd paljude väljapaistvate muusikutega. Prezioso mängu iseloomustab energilisus, intensiivsus ja nooruslikkus, kuid ka inimlik sügavus ja eetilisus on kvarteti muusikutele väga hingelähedane ja oluline.

Kavas:
Dmitri Šostakovitš – Keelpillikvartett nr 1 C-duur
Maurice Ravel – Keelpillikvartett F-duur
Ester Mägi – “Vesper” (autori seade keelpillikvartetile, esiettekanne)