“Sõprade kontserdiga” algab ERSO järgmise hooaja piletite üksikmüük

29. juuni 2016.

Neljapäeval, 30. juunil kell 20 toimub Estonia kontserdisaalis Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri traditsiooniline suvekontsert “Suur suvine kohtumine. Sõbrad“, mis on osa iga-aastasest president Toomas Hendrik Ilvese ja EAS-i korraldatavast rahvusvahelistest sõprade kokkutulekust. Ürituse eesmärk on tänada ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil arenenda dünaamilise majanduse ning ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks, ning kellel võib olla võtmeroll välisinvestorite Eestisse toomisel. Külalisi võõrustab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes on ka ERSO kontserdi patroon. Orkestrit juhatab ERSO peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi, soleerib Silvia Ilves, kelle arvukate konkursivõitude reas värskeim on kolmas koht telekonkursil “Klassikatähed”.

Samal päeval, 30. juunil jõuavad üksikmüüki ERSO järgmise hooaja kontsertide piletid ning jätkub ka järgmise hooaja kontserdisarjapiletite soodusmüük.

Eesti esindusorkester pakub oma 90. hooajal kuulajatele nii sümfoonilise muusika tippteoseid (Mahleri IX sümfoonia ja “Laul maast”, Dvořáki IX sümfoonia, Šostakovitši V ja VIII sümfoonia, Tšaikovski I klaverikontsert jpm) kui põnevat nüüdismuusikat (Mason Bates, John Adams, Eesti Muusika Päevade esiettekanded jpm), lisaks peadirigent Neeme Järvile jõuavad orkestri ette Olari Elts, Kristjan Järvi, Kristiina Poska ning paljud teised Eesti ja välismaised dirigendid.

Novembris tähistatakse kahe kontserdiga pidulikult ERSO 90. aastapäeva, detsembris tuuakse ettekandele kavad, millega orkester vahetult enne jõule Hiina-turneele läheb ning hooaeg lõpetatakse Neeme Järvi 80. juubelisünnipäevale pühendatud kontsertidega. Solistidena astuvad üles praeguse aja üks kesksemaid pianiste maailmas prantslane Jean-Efflam Bavouzet ja suurejoonelise rahvusvahelise karjääriga Eesti pianist Ivari Ilja, arvukalt auhindu pälvinud noor tšellovirtuoos Pablo Ferrández, telekonkursi “Klassikatähed” võitjad tšellist Marcel Johannes Kits, viiuldaja Katariina Maria Kits ja pianist Sten Heinoja,  Prantsuse Raadio Filharmooniaorkestri ja Prantsuse Rahvusorkestri soolometsasarv Hervé Joulain, barokkflöödimängija Stephan Temmingh,  metsosopran Annely Peebo, tenor Mati Turi jpt.

Tule ja saa osa ERSO 90. aastapäevale ja maestro Neeme Järvi 80. juubelisünnipäevale pühendatud hooajast!
Tutvu kontsertidega siin: ERSO hooaeg 2016/2017