5., 6. ja 7. märtsil Tartus, Narvas ja Tallinnas: Kirikupühad Maarjamaal. AGNUS DEI

16. veebruar 2016.

Kontserdiagentuur Corelli Music pakub jätkuvalt hingestatud muusikaelamusi nüüdseks juba kümme aastat publikut rõõmustanud kontserdisarjas “Kirikupühad Maarjamaal”. Paastuaja kontserdid AD 2016 “Agnus Dei” on pühendatud 1944. aasta Narva, Tartu ja Tallinna märtsipommitamiste ning sõjapurustuste kurvale mälestusele.

“Kirikupühad Maarjamaal” – Paastuaeg

MÄRTSIPOMMITAMISTE MÄLESTUSKONTSERDID:

L, 5. märts 2016 kell 16 Tartu Jaani kirik (Jaani 5)
Sarjas “Kannatusaja laupäevakontserdid Tartu Jaani kirikus”

P, 6. märts 2016 kell 16 Narva Hermanni linnus (Peterburi mnt 2)
Kontsert on tasuta

E, 7. märts 2016 kell 19 Tallinna Rootsi-Mihkli kirik (Rüütli 7/9)

Esinevad:
Solist kontratenor IVO POSTI
Barokkansambel CORELLI CONSORT ajastu pillidel:
Mail Sildos barokkviiul, Tõnu Jõesaar viola da gamba, Peeter Sarapuu barokkfagott, Imbi Tarum klavessiin

KAVA: “Agnus Dei” – barokiaja meistrite kaunimad aariad kontratenorile paastu- ja kannatusaja meeleoludes, sonaadid ja triosonaadid (Bach, Vivaldi, Purcell, Telemann, Boismortier jt).

Agentuur Corelli Music jätkab sarjas “Kirikupühad Maarjamaal” kirikuaasta temaatiliste tutvustustega koos kauni muusikaga. Seekord on tähelepanu all 10. veebruaril algav 40 päeva kestev paastuaeg, mis lõpeb kannatusaja ja vaikse nädala algusega palmipuudepühal 20. märtsil. Paastuaeg on mõtiskluste, enese sisse vaatamise ja asjatult kannatanute meenutamise aeg. Kontserdid “Agnus Dei” märtsi alguses langevad ajaliselt kokku II maailmasõja aegsete pommitamistega. Aastatel 1942-44 said Maarjamaa paljud linnad tohutuid sõjapurustusi ning hukkus väga palju rahumeelseid linnakodanikke. Kõige kohutavamad olid 1944. aasta märtsipommitamised 6.-7. ööl Narvas, 9.-10. Tallinnas ja 25.-26. Tartus. Jäädavalt kadusid sellised ajaloolised pärlid nagu Narva barokne vanalinn, Tartu Vanemuine ja Kivisild ning osa Tallinna vanalinnast koos paljude kesklinna elupiirkondadega.

Märtsipommitamiste ja nende ohvrite mälestuskontserdid toovad publiku ette müstilise kõlaga hääleliigi esindajana kontratenori Ivo Posti ning ajastu pillidel musitseeriva barokkansambli Corelli Consort. Selle erilise meeshääle esituses saab nautida imekauneid teoseid barokiaja meistritelt: “Agnus Dei” Bachi h-moll missast ning aariad suurteostest “Matteuse passioon” ja “Jõuluoratoorium”, Vivaldi “Stabat Mater” jpm. Lisaks kõlab kontsertidel kannatusaja meeleoluga sobiv instrumentaalmuusika. Mälestuskontserte toetavad Tartu ja Narva Linnavalitsused, SA Narva Muuseum, Tallinna Kultuuriväärtuste amet, Eesti Kultuurkapital ja Corelli Metseenide Klubi, seetõttu on Vana Narva mälestuskontsert publikule tasuta ning Tartu ja Tallinna kontserdid väga väikeste piletihindadega.

Lisainfo: www.corelli.ee, www.facebook.com/corellimusic

***************************************************************

PILETID:
Tartus 7 € / * 5 €
Narvas on kontsert tasuta!
Tallinnas 8 € / * 5 €

Eelmüük Piletilevis, www.piletilevi.ee, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal.