Olari Elts jaanuaris 2016: Kotka, Kouvola, Seattle ja Porto

28. jaanuar 2016.

13. ja 14. jaanuaril dirigeerib Olari Elts Kymi Sinfoniettat Soomes, kontserdid Kotka kontserdimajas ja Kouvola Kuusankoskitalos. Kava pealkirjaks on “Tähesadu”, solistideks Eesti tuntumaid viiuldajaid Anna-Liisa Bezrodny ning soomlaste tipptšellist Jan-Erik Gustafsson, avateoseks F. Busoni “Lustspielouvertüre”, seejärel kõlavad Brahmsi Kontsert viiulile ja tšellole orkestriga a-moll op. 102, Haydni “Kuningliku muusikuteühingu marss” ning Haydni “Londoni sümfoonia” nr 104 D-duur.

21. – 23. jaanuarini on Elts dirigendina Seattle Symphony ees nende residentsis Benaroya Halli Taper Auditoriumis (WA). Kolmel sama kavaga õhtul kõlavad valik Mozarti balletimuusikast ooperist “Idomeneo” KV 367 ning Mozarti III viiulikontsert G-duur, solistiks lätlanna Baiba Skride, Haydni “Kuningliku muusikuteühingu marss” ja Haydni “Londoni sümfoonia” nr 104 D-duur.

29. jaanuaril juhatab Olari Elts Porto Muusikamaja Sümfooniaorkestrit Sala Suggias, kava pealkirjaks “Da Russia, com amor”, kõlamas Glinka avamäng ooperile “Ruslan ja Ljudmila”, Prokofjevi V sümfoonia op 100 ning Beethoveni V sümfoonia op 67.

ERSO ette ootame orkestri peakülalisdirigenti juba 26. veebruaril, kui ta tuleb juhatama kontserti pealkirjaga “Usk, lootus, armastus”. LOE LÄHEMALT

Enne seda annab Olari Elts kontserdi ka Birminghami sümfooniaorkestriga (Birmingham, 4. veebruar 2016), solistiks on viiuldaja Baiba Skride, ning RAI sümfooniaorkestriga (Torino, 19. veebruar 2016), solistideks tšellist Francesco Dillon ja pianist Emanuele Torquati.

Rohkem infot Olari Eltsi kohta leiate tema uuelt kodulehelt www.olarielts.com.

Loe lähemalt Priit Kuue ülevaadet Eesti muusikud maailmas. Jaanuar 2016 (elektrooniline Sirp)