MOOD ON OOPERIS

20. jaanuar 2016.

Reedel, 22. jaanuaril toimub Estonia kontserdisaalis erakordne muusikaline moeetendus „Mood on ooperis“, mis ühendab ooperigala ja glamuurse moesõu. Moe- ja ooperigala sünnib Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, rahvusvahelise ooperistuudio Baltic Studio Lirico ning Katrin Kuldma moemärgi Amanjeda koostööna. Estonia kontserdisaali spetsiaalselt selleks õhtuks ehitatud catwalk’il tuleb esitlemisele Katrin Kuldma luksuslik õhtutualettide kollektsioon ning ERSO ja rahvusvahelise solistide ansambli esituses kõlavad katkendid armastatud ooperitest.
„Mood on ooperis“ kunstiline juht ja lavastaja on tuntud laulupedagoog Paolo De Napoli ja dirigent Risto Joost. Moele ja ooperile pühendatud õhtut juhib Marko Reikop.

Esimene moe- ja ooperietendus “Mood on ooperis” toimus 2015. aasta jaanuaris Kadrioru kunstimuuseumis. Ka siis esinesid rahvusvahelise vokaalstuudio Studio Lirico solistid ja esitleti kaubamärgi Amanjeda by Katrin Kuldma ooperist inspireeritud moekollektsiooni. Sündmuse kunstilisteks juhtideks olid tunnustatud ooperipedagoog Paolo De Napoli ning moekunstnik Katrin Kuldma (fotol keskel), korraldajaks loominguline ühendus Kamber. Seekord toimub kontsert Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri osalusel ja korraldusel.

Ooperigalal kõlab muusika sellist ooperitest, nagu Rossini “Sevilla habemeajaja”, Donizetti “Favoriit”, “Armujook” ja “Lucia di Lammermoor”, Verdi “Rigoletto”, “Ernani”, “Otello”, “Traviata” ja “Sitsiilia vesprid”, Bellini “Puritaanid”, Puccini “Tosca”, Cilea “Adriana Lecouvreur” ja “Arlitar”, Bizet’ “Carmen”, Gounod’ “Faust” ja Offenbachi “Hoffmanni lood”.

Kuula intervjuud Katrin kuldma ja Risto Joostiga KUKU raadios: http://podcast.kuku.ee/2016/01/20/intervjuu-2016-01-201800/

Vaata moeetendust tutvustavat videoklippi, kus räägivad dirigent Risto Joost ja moekunstnik Katrin Kuldma: https://www.youtube.com/watch?v=SWOd3a_LIJY

Reedel, 22. jaanuaril kell 19 Estonia kontserdisaalis

MOOD ON OOPERIS

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent Risto Joost

Solistid: Viktorija Miškūnaitė (sopran, Leedu Rahvuslik Ooperi- ja Balletiteater), Gunta Gelgote (sopran), Jelena Kordić (metsosopran, Horvaatia Rahvusteater), Andris Ludvigs (tenor, Läti Rahvusooper), Raimonds Bramanis (tenor, Läti Rahvusooper), Valter Soosalu (tenor), Marko Kalajanović (bariton, Sarajevo Rahvusteater), Andrei Mikultšik (bass), Luciano Batinić (bass, Horvaatia Rahvusteater)