27.-29. X Trento, Bolzano ja Merano: ERSO kontsertmeister Triin Ruubel soleerib Sibeliuse viiulikontserdis.

27. oktoober 2015.

27., 28. ja 29. oktoobril astub Itaalias Bolzanos, Trentos ja Meranos solistina üles ERSO kontsertmeister Triin Ruubel. Ta esineb koos Bolzano ja Trento Haydni-nimelise orkestriga, mille peadirigent alates möödunud hooajast on Arvo Volmer.

Arvo Volmeri juhatusel tuuakse publikuni Jean Sibeliuse loomingule pühendatud kava, kus lisaks viiulikontserdile Triin Ruubeli soleerimisel kõlavad esimene osa “Lemminkäise süidist” ja sümfoonia nr 2. (Fotodel hetked 27. oktoobril Bolzanos toimunud kontserdilt).

Eesti publik kuulis Sibeliuse viiulikontserti Triin Ruubeli esituses ERSO käesoleva hooaja avakontserdil, kui see kõla orkestri peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järvi juhatusel.

Arvo Volmeri koostöö ERSOga on kestnud ligi 30 aastal, 1993-2001 oli ta orkestri peadirigent. Alles äsja kõlas Tallinnas ja Tartus tema juhatusel Tobiase oratoorium “Joonase lähetamine” ning ERSO ees oli ta ka rahvusvahelise muusikapäeva tähistamise üritustel 1. oktoobril.

Täpsema info Bolzano ja Trento Haydni-nimelise orkestri kontsertide kohta leiate SIIT.

Triin Ruubel ja Arvo Volmer Itaalias