“Sõprade kontserdiga“ algab ERSO järgmise hooaja üksikpiletite müük

07. juuli 2015.

Neljapäeval, 9. juulil toimub Estonia kontserdisaalis Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri traditsiooniline suvekontsert “Suur suvine kohtumine. Sõbrad“. Orkestrit juhatab maestro Neeme Järvi, viiulil soleerib Vadim Gluzman. Kontsert on osa iga-aastasest president Toomas Hendrik Ilvese ja EAS-i korraldatavast rahvusvahelistest sõprade kokkutulekust. Ürituse eesmärk on tänada ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil arenenda dünaamilise majanduse ning ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks, ning kellel võib olla võtmeroll välisinvestorite Eestisse toomisel. Külalisi võõrustab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes on ka ERSO kontserdi patroon.
“Sõprade kontserdi“ esimeses pooles kõlab kaalukas klassika Johannes Brahmsi, Arvo Pärdi ja Sergei Prokofjevi loomingust, teises pooles pakuvad äratundmisrõõmu tuntud meloodiad Griegi, Sibeliuse, Johann Straussi jt heliloojate loomingust.

Samal päeval, 9. juulil algab ERSO järgmise hooaja kontsertide piletite üksikmüük.

ERSO 89. hooaeg pakub elamusi nii süvaklassika kui ka kergema helikeele nautijatele. Hooaeg avaneb 18. septembril Sibeliuse Viiulikontserdiga Triin Ruubeli soleerimisel. Eesti klassikat kuuleb kontserdil „Legendaarne“, Eesti heliloojate uudisteosed on aga kavas kontserdil “Kevad Tallinnas“. Kõrvuti muusikaajaloo tippteostega (Beethoveni V sümfoonia, Mahleri I sümfoonia) on kavas John Williamsi filmimuusika ning Nordea kontserdimajas kõlab Gustav Holsti suurteos “Planeedid” kosmoseuuringutel põhineva dokumentaalfilmi saatel. Tandem Kalle Randalu ja Neeme Järvi jätkavad Beethoveni klaverikontsertide ettekannetega ning 2016. aasta avab glamuurne moeetendus “Mood on ooperis“, mis ühendab bel canto traditsioonid ja catwalk’i. Kontsertidel “Kaks tuvi” ja “Pariis. Ilus ajastu“ on lava ERSO kammerkoosseisude päralt. Koolidele on kavandatud mitmed noortekontserdid.

Dirigentidest on lisaks Neeme Järvile järgmisel hooajal ERSO ette oodatud ka Paavo Järvi ja Kristjan Järvi, Nikolai Aleksejev, Olari Elts, Paul Mägi, Olli Mustonen jt. ERSO 89. hooaeg lõpeb romantismiajastu kahe šedöövri, Bruckneri IV sümfoonia ja Brahmsi Viiulikontserdiga Kristiina Poska dirigeerimisel.

Kontserdile “Suur suvine kohtumine. Sõbrad“ on saadaval veel üksikuid pileteid ning jätkub ka järgmise hooaja kontserdisarjapiletite soodusmüük.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester

Info ja piletid:
Tel: +372 614 7788
erso@erso.ee