FOTOGALERII: Kultuurisild Eesti-Gruusia

07. märts 2015.

Eile, 6. märtsil oli Estonia kontserdisaal tulvil muusikasõpru. Kultuurisild Eesti ja Gruusia vahel tõi kontserdisaali saatkonna esindajaid, mitmeid uue riigikogu liikmeid ja teisi avaliku elu tegelasi.

Kontserdi “PÜHENDUS” peateoseks oli Gruusia helilooja David Toradze (1922-1983) II sümfoonia, mis on pühendatud Neeme Järvile. Kontserdi teises pooles astusid solistina üles David Toradze poeg, maailmas tunnustatud pianist Aleksandr Toradze ning ERSO kontsertmeister, viiuldaja Arvo Leibur. Laval oli  suur orkester, kuhu kuulusid muusikud ERSOst ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkestrist.

Pärast ovatsioone ja lisapala toimus vastuvõtt esinejatele, kus muusikuid kostitasid Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani ning Aleksandr Toradze, kes tänas maestro Neeme Järvit ja kõiki muusikuid oma isa David Toradze nimel: “Kui on oluline sündmus, siis tuleb seda ka tähistada!”

Kontserdile saabumas. Jürgen Ligi abikaasaga.
Kontserdile saabumas. Jürgen Ligi abikaasaga.
Kontserdile saabumas. Marika Tuus-Laul.
Marika Tuus-Laul.
Kontserdile saabumas. Tanel Talve.
Tanel Talve kaaslasega.
Kontserdile saabumas. Peep Lassmann abikaasaga.
Peep Lassmann abikaasaga.

2015.03.06 kontsert PÜHENDUS 1

2015.03.06 Au ja kiitus David Toradze II sümfooniale  pealkirjaga "Nikortsminda", mille kuulus Gruusia helilooja pühendas maestro Neeme Järvile.
2015.03.06 Au ja kiitus David Toradze II sümfooniale pealkirjaga “Nikortsminda”, mille kuulus Gruusia helilooja pühendas maestro Neeme Järvile.
Maestro Neeme Järvi.
Maestro Neeme Järvi.
Publiku hulgas jäid fotograafile silma riigikogulased Yana Tooma ja Kalev Kallo.
Publiku hulgas jäid fotograafile silma riigikogulased Yana Toom ja Kalev Kallo.

IMG_9434

Eduard Tubina meeleolukad rahvatantsuseaded ERSO esiviiul Arvo Leiburi virtuoosses esituses.
Eduard Tubina meeleolukad rahvatantsuseaded ERSO esiviiul Arvo Leiburi virtuoosses esituses.
Esinejaid tervitavad ERSO direktor Kristjan Hallik ning ERSO peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi
Esinejaid tervitavad ERSO direktor Kristjan Hallik ning ERSO peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi
Maestro Neeme Järvit tervitavad Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani ja helilooja David Toradze tütar.
Maestro Neeme Järvit tänavad Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani ja helilooja David Toradze tütar.
Sõnajärge jagavad maestro Neeme Järvi ja pianist David Toradze, kes meenutavad oma esimest kohtumist Tallinnas aastal 1969, kui Neeme  Järvi oli juba ERSO peadirigent, Aleksandr Toradze aga 17-aastane noor pianist.
Sõnajärge jagavad maestro Neeme Järvi ja pianist David Toradze, kes meenutavad oma esimest kohtumist Tallinnas aastal 1969, kui Neeme Järvi oli juba ERSO peadirigent, Aleksandr Toradze aga 17-aastane noor pianist.

IMG_9469

ERSO direktor Kristjan Hallik ja Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani grusiinlastest muusikasõpradega.
ERSO direktor Kristjan Hallik, Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani ja pianist Aleksandr Toradze grusiinlastest muusikasõpradega.
Suursaadiku toost Eesti ja Gruusia terviseks.
Suursaadiku toost Eesti ja Gruusia terviseks.
Pärast kontserti.
Pärast kontserti.
Kontserdikülaliste hulgas oli ka Neeme Järvi noorem poeg Kristjan Järvi koos kaaslasega. Vasakult ERSO vioolarühma kontsertmeister Rain VIlu, vioolarühmamängija Juhan Palm-Peipman, kontrabassirühma kontsertmeister Mati Lukk ja viiuldaja Mail Sildos.
Kontserdikülaliste hulgas oli ka Neeme Järvi noorem poeg Kristjan Järvi (keskel). Vasakult ERSO vioolarühma kontsertmeister Rain Vilu, vioolamängija Juhan Palm-Peipman, kontrabassirühma kontsertmeister Mati Lukk ning viiuldaja ja ERSO Muusikute Liidu esinaine Mail Sildos.