Täna alustas Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri uue juhina Kristjan Hallik

02. veebruar 2015.

Alates tänasest on SA Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri juhatuse liige Kristjan Hallik.

Viiuldaja taustaga Kristjan Hallik on eelnevalt töötanud Pärnu Muusikafestivali korraldajana ja Eesti Interpreetide Liidu juhatuse liikmena, korraldanud festivale, kursusi ja kontserte ning osalenud mitmete nõukogude töös.

Halliku esimesed tööd Eesti esindusorkestri juhina on kontserdihooaja 2015-2016 kinnitamine ning kontsertreiside plaanide täpsustamine. Värske juhi sõnul ootab Eesti publikut ees eriliselt atraktiivne hooaeg.


 

KRISTJAN HALLIK (1983) on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli, omandanud magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias viiuli erialal ning täiendanud ennast Berliini Universität der Künste’s.

Ta on olnud Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkesteri produtsent ning mitmete festivalide korraldaja, nt Järvi Suvefestival ja Haapsalu festival „Viiulimängud“.

Alates 2011. aastast on Hallik osalenud Eesti muusikainstitutsioonide juhatuste töös: MTÜ Järvi Festival, MTÜ Sumera Ühing, Eesti Interpreetide Liit, Eesti Muusika Arenduskeskus. Alates 2014. aastast on ta Eesti Muusikanõukogu juhatuse liige ning alates 2015. aastast SA ERSO juhatuse liige.

Viiuldajana on Kristjan Hallik võitnud preemiaid rahvusvahelistel viiuldajate konkurssidel, mänginud Tallinna Kammerorkestris ja Tobiase Keelpillikvartetis, andnud soolokontserte ning soleerinud erinevate orkestrite ees.

Käesoleval nädalal osaleb ERSO MustonenFestil, esitades 6. veebruaril Giuseppe Verdi Reekviemi. Järgmisel nädalal antakse aga kaks erilist kontserti: 13. veebruaril tuuakse vaatajani Charlie Chaplini tummfilm “City Lights”, mille saateks orkester mängib külalisdirigent Timothy Brocki juhatusel live-muusikat. Selle kontserdiga algab ka ERSO selle hooaja viimane kontserdisari “Suurlinna tuled“.

Kuula intervjuud Kristjan Hallikuga ERR-i kodulehel. 

Pressiteate koostas Karin Kopra.

Täpsem info:
Kristjan Hallik
kristjan.hallik@erso.ee
Tel: +372 614 7787