Me armastame ooperit…

22. jaanuar 2015.

 

Me armastame ooperit… ERSO ooperigala külalised on Peterburi Mihhaili teatri esisolistid
ERSO pressiteade, 22.01.2015

Sel nädalal on Eesti esindusorkester taas ooperilainel, et reedel Tallinnas ja laupäeval Pärnus tuua publikuni suurejooneline ooperigala Itaalia ja Vene heliloojate loominguga. Külalised on seekord Venemaa ühest vanemast ooperiteatrist, Peterburi Mihhaili teatrist (Михайловский театр). Mihhaili teatri ajalugu ulatub 180 aasta taha ning XX sajandil oli see Nõkogude Venemaa üheks juhtivaks eksperimentaalmuusikateatriks, kus jõudsid esmakordselt lavale nii Šostakovitši skandaalne ooper “Mtsenski maakonna leedi Macbeth” kui ka Prokofjevi “Rõda ja rahu”.

Teatri esisolistid sopran Maria Litke, tenor Dmitri Golovnin ja bariton Aleksandr Kuznetsov esitavad aariaid ja duette Ruggero Leoncavallo, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Nikolai Rimski-Korsakovi ja Pjotr Tšaikovski ooperitest. Dirigendipuldis on Mihhaili teatri külalisdirigent Igor Tomaševski.

Reedel Estonia kontserdisaalis toimuvast ooperigalast teeb otseülekande oma veebilehel ka ERRi kultuuriportaal (ülekande link: http://otse.err.ee/iframe/live.aspx?channel=eri2&autoplay=false&height=360&width=640)

Tenor Dmitri Golovnin Vaudémont'ina ülistamas valgust: Jolanthe ja Vaudémount'i duett Tšaikovski ooperist "Jolanthe". Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigeerib Igor Tomaševski. 22. jaanuar 2015. Foto Maarja Kasema.
Tenor Dmitri Golovnin Vaudémont’ina: Jolanthe ja Vaudémount’i duett Tšaikovski ooperist “Jolanthe”. Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigeerib Igor Tomaševski. 22. jaanuar 2015. Foto Maarja Kasema.

Reedel, 23. jaanuaril 2015 kell 19 Estonia kontserdisaalis
Laupäeval, 24. jaanuaril 2015 kell 19 Pärnu kontserdimajas
OOPERIGALA
Kavas:
LEONCAVALLO. Proloog ooperile “Pajatsid” (“I pagliacci”)
PUCCINI. Cavaradossi aaria ooperist “Tosca”  (I v)
VERDI. Renato stseen ja aaria, Amelia stseen ja aaria ning Riccardo ja Amelia duett ooperist “Maskiball” (“Un ballo in maschera”)
GLINKA. Avamäng ooperile “Ruslan ja Ljudmila”
TŠAIKOVSKI. Jolanthe ariooso, Roberti aaria ning Jolanthe ja Vaudémont’i duett ooperist “Jolanthe”
RIMSKI-KORSAKOV. Levko aaria ooperist “Maiöö” ning “Hispaania kapritšo”

Maria Litke (sopran)
Dmitri Golovnin (tenor)
Aleksandr Kuznetsov (bariton)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent IGOR TOMAŠEVSKI

Haridusprogrammi "Hommik ERSO-ga" raames olid täna ERSO-l külas Keila Kooli õpilased. 22. jaanuar 2015. Foto Maarja Kasema
Haridusprogrammi “Hommik ERSO-ga” raames olid täna ERSO-l külas Keila Kooli õpilased. 22. jaanuar 2015. Foto Maarja Kasema.