Algab kontserdisari NAUTIMUS

06. jaanuar 2015.

Viimane võimalus soetada endale soodsa hinnaga sarjapilet 23. jaanuaril algavale Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Liviko kontserdisarjale Nautimus, mis pakub meeliülendavaid elamusi nii muusika- kui veinigurmaanidele. Neli kontserti täis glamuuri, kirgi, emotsioone ja maitseelamusi ning loomulikult suurepärast muusikat parimas ettekandes.

SARJAPILETIGA VÕIDATE 40% ÜKSIKPILETITE HINNAST!
S
arjapilet (neli kontserti) 52,80 € / sooduspilet (üli)õpilastele ja pensionäridele 38,40 €.
Sarjapiletiga on ühe kontserdi hind 13,20 € / (üli)õpilastele ja pensionäridele 9,60 €, kontsertide üksikpiletid vastavalt 22 € ja 16 €.

Sarja NAUTIMUS piletid on müügil kuni 23.01.2015 Estonia kontserdisaali kassades, Piletilevi müügipunktides ning www.piletilevi.ee. Üksikpiletid müügil nii Piletilevis kui Piletimaailmas.


magus&aromaatne  OOPERIGALA

   Reedel, 23. jaanuaril 2015 Estonia kontserdisaalis

 

ERSO traditsioonilise ooperigala külalised tulevad seekord Venemaa ühest vanemast ooperiteatrist, Peterburi Mihhaili teatrist. Soleerivad Maria Litke (sopran), Dmitri Golovnin (tenor), Aleksandr Kuznetsov (bariton), Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit juhatab Igor Tomaševski. Kavas katkendid Ruggero Leoncavallo, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Mihhail Glinka, Nikolai Rimski-Korsakovi ja Pjotr Tšaikovski ooperitest.

OSTA PILET     OSTA SARJAPILET


 

pehme&puuviljane  RAHMANINOVI KOLMAS

   Reedel, 27. veebruaril 2015 Estonia kontserdisaalis

 

Witold Lutosławski Tšellokontsert
Sergei Rahmaninov Sümfoonia nr 3 a-moll

NATALJA GUTMAN (tšello)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent NIKOLAI ALEKSEJEV

Sergei Rahmaninov on öelnud: “ Minu muusika on minu olemuse vili ja seepärast on see vene muusika.” Ehedalt väljendub see ürgne venelikkus ka tema Kolmandas sümfoonias, mida on võrreldud jalutuskäiguga inimhinge ja südame sügavustesse.

Poola helilooja Witold Lutosłavski Tšellokontsert, mis on pühendatud Mstislav Rostropovitšile, kõlab Rostropovitši õpilase, legendaarse tšellisti Natalja Gutmani esituses. 25. eluaastaks oli Gutman tulnud viie rahvusvahelise konkursi laureaadiks ning algasid esinemised koos maailma tipporkestrite ning parimate dirigentidega. Viimati soleeris ta ERSO ees 2012. aastal, pälvides koos dirigent Andres Mustoneniga Schnittke Tšellokontserdi esituse eest suurepärase vastuvõtu.

Juhatab ERSO endine peadirigent, Peterburi Filharmoonia sümfooniaorkestri dirigent Nikolai Aleksejev. ERSOga seob Nikolai Aleksejevit enam kui 30 aasta pikkune koostöö, sealhulgas kaks edukat Ameerika-turneed.

OSTA PILET     OSTA SARJAPILET


 

kerge&värske  KULLERVO

   Reedel, 20. märtsil 2015 Estonia kontserdisaalis

 

Jean Sibelius
Sümfoonia nr 7 C-duur
“Kullervo-sümfoonia”

LILLI PAASIKIVI (metsosopran)
TOMMI HAKALA
 (bariton)
Eesti Rahvusmeeskoor
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent ARVO VOLMER

Soome rahvuseeposel “Kalevala” põhinev Jean Sibeliuse vokaalsümfooniline “Kullervo-sümfoonia” on Soome suurima sümfonisti üks enim poleemikat tekitanud teos. Juba esimestel ettekannetel pälvis “Kullervo-sümfoonia” erakordse edu, ometi ei lubanud kriitilise meelega helilooja seda oma eluajal rohkem ette kanda.

Eesti Rahvusmeeskoorile on “Kullervo-sümfoonia” kujunenud justkui leivanumbriks, mida on esitatud ja plaadistatud paljude maailma tipporkestrite ja -dirigentidega.

Solistideks on Soome nimekad lauljad: metsosopran Lilli Paasikivi ja bariton Tommi Hakala.

Dirigendipuldis on Arvo Volmer, kelle loometeed illustreerivad arvukad hinnatud plaadistused, sh kõik Sibeliuse sümfooniad Adelaide’i sümfooniaorkestriga. ERSOga ühendab Arvo Volmerit ligi 30-aastane edukas koostöö, sh kaheksa hooaega (1993–2001) peadirigendina. Käesolevast hooajast on Arvo Volmer Itaalias Bolzano ja Trento Haydni Orkestri peadirigent.

OSTA PILET     OSTA SARJAPILET


 

tugev&vürtsikas HIROSHIMA. Hooaja lõppkontsert

  Neljapäev, 14. mai 2015, Estonia kontserdisaal

 

Richard Strauss “Jaapani pidulik muusika”
Sergei Prokofjev Klaverikontsert nr 2 g-moll
Takashi Niigaki Sümfoonia nr 1 “Hiroshima”

TENGKU AHMAD IRFAN (klaver)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent NEEME JÄRVI

ERSO lõpetab hooaja peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järvi käe all Jaapani temaatikaga.

“Jaapani piduliku muusika” kirjutas Richard Strauss Jaapani Keisririigi 2600. aastapäeva pidustusteks aastal 1940. Kontserdi peateoseks on aga Mamoru Samuragochi “Hiroshima-sümfoonia”, teos, mille salvestuste müüginumber ületab kümnetes kordades teisi süvamuusika edetabelite tippusid. Aasta tagasi lahvatas teose ümber skandaal, kui Takashi Niigaki avalikustas uudise, et megastaari kuulsusega ning Jaapani Beethoveniks nimetatud Samuragochi teosed on tegelikult hoopis Takashi Niigaki looming.

Prokofjevi II klaverikontserdis soleerib juba varemgi imelapsena Eesti publikut rõõmustanud multitalent Tengku Ahmad Irfan, kes 2013. aastal tunnistati USA-s Aspeni Muusikafestivalil parimaks Prokofjevi II klaverikontserdi esitajaks.

OSTA PILET     OSTA SARJAPILET

Nautimus


EuroPark

KOLM TUNDI TASUTA PARKIMIST ERSO kontserdi ajal Rävala Parkimismajas

1. Sõida parklasse ja võta parkimispilet
2. Valideeri parkimispilet Estonia kontserdisaali piletikontrollis
3. Parklast väljudes sisesta Estonia kontserdisaalis valideeritud parkimispilet

Parkimine

Kui otsustad linna jääda kauemaks kui 3 tundi, siis õhtune ja öine (21.00–09.00) soodushind on 0.3 €/h.

Täpsem parkimisinfo: 614 7788