ERSO alustab pidulikult 88. hooaega

01. september 2014.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester alustab 88. hooaega kahe eriilmelise avakontserdiga, millest 5. septembril toimuvat juhatab möödunud hooajal nii siinse orkestri kui publiku südamed võitnud Soome dirigent Mikko Franck ning 26. septembril toimuvat juhatab orkestri peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi.

5. september Estonia kontserdisaalis: Franck ja Tšaikovski. Hooaja avakontsert I
Aastaid imelapse staatust kandnud Mikko Franck on oodatud dirigent paljude mainekate maailma orkestrite ees. Ta juhatas kevadel etendusi Viini Riigiooperis, debüteeris seejärel kolme kontserdiga edukalt Viini Filharmoonikute ees ning on teinud koostööd Metropolitan Operaga. Pärast aastatepikkust tööd Belgia Rahvusorkestri ja Soome Rahvusooperi peadirigendina saab Mikko Franckist sügisel 2015 järgmine Prantsuse Raadio filharmooniaorkestri peadirigent. 5. septembril Tallinnas kõlavad tema juhatusel Rautavaara „Cantus arcticus“, alapealkirjaga kontsert lindudele ja orkestrile, Tormise süit ooperist „Luigelend“ ja Tšaikovski VI sümfoonia „Pateetiline“. Kaasa teeb tütarlastekoor Ellerhein, kes hiljuti naasis grand prix’ga Itaaliast Seghizzi-nimeliselt koorikonkursilt.

Viis kontserdisarja koos kuldaväärt vanade ja heade uute toetajatega
ERSO toob sel hooajal koos toetajatega kuulajaini viis kontserdisarja. Orkestri kuldsponsor AUDI, kes on ERSO-t toetanud juba kümme aastat, esitleb nüüd ka kontserdisarja „Maestro“, hooaja peasponsor E-Piim esitleb kontserdisarja „Gurmee“. Uuteks koostööpartneriteks on KUKU Raadio – kontserdisari „Meistriklass“, Liviko – kontserdisari „Nautimus“ ja Radisson BLU Hotels – kontserdisari „Suurlinna tuled“. Publiku huvi kevadel müügile tulnud sarjapiletite vastu on väga suur ning 40% soodustust pakkuvaid sarjapileteid saab osta iga sarja esimese kontserdini.

UUDIS! Tasuta parkimine
Hea uudis on sellest hooajast autoomanikele: ERSO ja EUROPARK pakuvad ERSO korraldatud kontserdi ajal Rävala Parkimismajas kolm tundi tasuta parkimist. Täpsemad juhised leiate ERSO kodulehelt www.erso.ee.

Noortekontserdid ja haridusprojekt „Hommik ERSO-ga“
ERSO-l on algaval hooajal ka viis päevast noortekontserti. Tund aega kestvatele soodushinnaga kontsertidele ootame põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi ning tudengeid. Väga populaarsed on Eesti Kultuurkapitali toetusel toimuvad haridusprogrammid „Hommik ERSOga“, kuhu sel hooajal on juba registreerinud paljud koolid üle vabariigi.

Üllatuspakkumised avakontserdi päeval
Ainult avakontserdi päeval, 5. septembril Estonia kontserdisaali ees ERSO telgis pakume igale vähemalt nelja kontserdipileti ostjale soodustust 40%. Lisaks üllatused ERSO sponsoritelt ja õnneloos.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester soovib kaunist kontserdihooaega.

*****

FRANCK & TŠAIKOVSKI. Hooaja avakontsert I
5. september 2014 kell 19, Estonia kontserdisaal
Sarja „MAESTRO“ I kontsert

Einojuhani Rautavaara (1928). “Cantus arcticus” – kontsert lindudele ja orkestrile (1972)
Veljo Tormis 
(1930). Süit ooperist “Luigelend” (1965/1971)
Pjotr Tšaikovski (1840–1893). Sümfoonia nr 6 h-moll “Pateetiline” (1893)

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Kaastegev tütarlastekoor Ellerhein (Tallinna Huvikeskus Kullo)
Dirigent MIKKO FRANCK
LOE LÄHEMALT

Pressiteate koostas Maarja Kasema
Täpsem info ja küsimused: Kadri Tali, 5159243