Laulupeo eelõhtul juhatavad ERSOt kahe võimsa muusikutedünastia esindajad Neeme Järvi ja Taavo Virkhaus

02. juuli 2014.

Neljapäeval, 3. juulil, laulu- ja tantsupeo “Aja puudutus. Puudutuse aeg” eelõhtul toimub Estonia kontserdisaalis juba traditsiooniks kujunenud ERSO suvine kontsert “Sõbrad”, mille patroon on Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Ettekandele tuleb kirev ja meeleolukas kava valdavalt Eesti heliloojate tuntud orkestriteostest. Solistidena astuvad üles viiuldaja Sigrid Kuulmanntrompetist Indrek Vau ja fagotimängija Martin Kuuskmann. Dirigendipuldis on kahe Eesti võimsa muusikutesuguvõsa esindajad: ERSO peadirigent ja kunstiline juht maestro Neeme Järvi ning Eesti vanima muusiktedünastia liige, päris esimestel laulupidudel karjääri teinud David Otto Wirkhausi pojapoeg, peamiselt Ameerikas tegutsev helilooja ja dirigent Taavo Virkhaus, kes vaid mõned päevad tagasi tähistas oma 80. sünnipäeva.

Maestro Taavo Virkhaus, Sigrid Kuulmann ja ERSO Estonia kontserdisaalis proovis, 2. juuli 2014.
Maestro Taavo Virkhaus, Sigrid Kuulmann ja ERSO Estonia kontserdisaalis proovis, 2. juuli 2014.

Täpsem kontserdi- ja piletiinfo.