ERSO ja maestro Neeme Järvi salvestavad maailma juhtivatele heliplaadifirmadele BIS ja Chandos

16. mai 2014.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja maestro Neeme Järvi salvestavad maailma juhtivatele heliplaadifirmadele BIS ja Chandos

ERSO pressiteade, 16. mail 2014

Möödunud nädalal pidulikult kahe kontserdiga hooaja lõpetanud Eesti Riiklik Sümfooniaorkester salvestab sel nädalal maailma juhtivatele heliplaadifirmadele BIS ja Chandos. Neeme Järvi juhatusel salvestatakse BIS-ile hooaja lõppkontserdil publiku ja orkestri südamed võitnud viiuldaja Vadim Gluzmani soleerimisel Prokofjevi mõlemad viiulikontserdid, Chandosele aga valiku slovakkia helilooja Eugen Suchoňi orkestriteoseid. Hooaja lõpus jõudis müügile ERSO ja maestro Neeme Järvi esimene ühine plaat Chandoselt: Franz Xaver Scharwenka klaverikontserdid Aleksandr Markovitši soleerimisel.

Orkestrit on ees ootamas sisukas suvehooaeg: Eri Klasi juubeligala Palmse mõisapargis, Nargenfestivali avakontsert Tõnu Kaljuste juhatusel Estonia kontserdisaalis, Suure-Jaani muusikafestivali kontsert Olari Eltsi juhatusel, kontserdid lauluväljakul kultustenor Andrea Bocelliga ning loomulikult laulupeol.

Vahetult enne laulupidu, 3. juulil ootame aga kõiki Estonia kontserdisaali ERSO traditsioonilisele kontserdile “Suur suvine kohtumine. Sõbrad”, mille patrooniks on Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Dirigentideks on ERSO peadirigent ja kunstiline juht maestro Neeme Järvi ning vaid mõned päevad varem oma 80. sünnipäeva tähistav Ameerikas elav Eesti juurtega helilooja ja dirigent Taavo Virkhaus, solistideks nii Eestis kui välislavadel endale nime teinud muusikud: Sigrid Kuulmann (viiul), Indrek Vau (trompet) ja Martin Kuuskmann (fagott).

Hoogsalt on alanud piletimüük ERSO hooaja 2014/2015 kontserdisarjadele MAESTRO, MEISTRIKLASS, GURMEE, NAUTIMUS ja SUURLINNA TULED. Sarjapileti ostmisel võidate 40% üksikpiletite hinnast. Üksikpiletid tulevad müügile 3. juulil vabade kohtade olemasolul. Täpsema info hooaja 2014/15 kontserdisarjade kohta leiate siit.