Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja maestro Neeme Järvi lõpetavad ülieduka hooaja kahe kontserdiga Estonia kontserdisaalis

08. mai 2014.

Täna ja homme, 8. ja 9. mail lõpetab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester oma 87. hooaja kontsertidega orkestri peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järvi juhatusel. Kirevale ja edukale hooajale paneb punkti Richard Straussi meeleolukas Itaalia-teemaline helipoeem, millesse helilooja on põiminud ka kuulsa Napoli laulu “Funiculì, funiculà”.

Sergei Prokofjevi II viiulikontserdis soleerib üks noorema põlvkonna tähti, USAs elav Vadim Gluzman, kelle lavapartneriteks on maailma tuntuimad orkestrid ja dirigendid. Juba järgmisel nädalal salvestab ERSO Prokofjevi II viiulikontserdi Vadim Gluzmani ja Neeme Järviga firmale BIS, sügisel salvestatakse lisaks ka Prokofjevi I viiulikontsert. See on vaid üks orkestri mitmetest praegu töös olevates salvestusprojektidest mainekatele plaadifirmadele.

Müügile on jõudnud piletid ERSO hooaja 2014/2015 kontserdisarjadele MAESTRO, MEISTRIKLASS, GURMEE, NAUTIMUS ja SUURLINNA TULED. Sarjapileti ostja võidab 40% üksikpiletite hinnast. Üksikpiletid tulevad müügile 3. juulil vabade kohtade olemasolul. Täpsem info hooaja 2014/15 kontserdisarjade kohta.

ERSO lõppeva hooaja tippsündmuseks oli kolmenädalane turnee Ameerika Ühendriikides, mille vältel anti kokku 15 kontserti, neist seitse Neeme Järvi, seitse Nikolai Aleksejevi ja üks Anu Tali juhatusel. Turnee kaalukaim kontsert toimus 10. novembril New Yorgi Filharmoonikute kodusaalis Lincoln Centeri Avery Fisher Hallis ning kujunes tõeliseks Eesti kultuuri suurpäevaks New Yorgis. Jaanuaris 2014 andis välisminister Urmas Paet ERSO-le ülieduka Ameerika-turnee eest 2013. aasta kultuuripreemia ning tunnustas dirigente tänukirjadega. Videomeenutused ERSO turneest.

ERSO igapäevategemistega hoidke end kursis ERSO blogi vahendusel.


Neljapäev, 8. mai 2014 kell 19, Estonia kontserdisaal: sarja FESTIVO lõppkontsert
Reede, 9. mai 2014 kell 19, Estonia kontserdisaal: sarja ERSO ESTONIAS lõppkontsert

Igor Stravinski. Süit balletist “Pulcinella”
Sergei Prokofjev. Viiulikontsert nr 2 g-moll
Richard Strauss. Sümfooniline fantaasia “Itaaliast” (“Aus Italien”)

VADIM GLUZMAN (viiul)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent NEEME JÄRVI

Täpsem info: Kadri Tali, direktor, mob 515 9243, kadri.tali@erso.ee
Piletid: Signe Vaiknemets, müügijuht, tel 614 7788, signe.vaiknemets@erso.ee