Mahleri Üheksas Eri Klasi juhatusel

02. aprill 2014.

Reedel, 4. aprillil kell 19 tuleb Estonia kontserdisaalis ettekandele Gustav Mahleri Üheksas sümfoonia. Tegemist on Mahleri viimase lõpetatud sümfooniaga, dirigendipuldis on maestro Eri Klas, kes on seda teost nimetanud üheks oma lemmiksümfooniaks. Just tema juhatusel kõlas Mahleri Üheksas ERSO esituses ka esmakordselt. See oli 20 aastat tagasi, aastal 1994.

Eri Klas on olnud kauaaegne Rahusooper Estonia kunstiline juht ja peadirigent, Stockholmi Kuningliku Ooperi ja Moskva Kolobovi-nimelise Uue Ooperi peadirigent ning Soome Rahvusooperi esimene külalisdirigent. Klasi ligi poole sajandi pikkuse dirigendikarjääri jooksul on tema taktikepi all mänginud üle 100 sümfoonia- ja ooperiorkestri. Ta on Rahvusooper Estonia nõukogu esimees ning Tallinna Filharmoonia kunstiline juht.

Heida pilk proovisaali:

Osta pilet: Piletimaailm, Piletilevi