Hannes Altrovi juubeliks tuli välja plaat

14. jaanuar 2014.

Omaaegne tippklarnetist ja üks Eesti väljapaistvamaid klarnetipedagooge Hannes Altrov tähistas 2. jaanuaril oma 70 aasta juubelit. Juubeliks sai valmis ka tema CD. Plaadil on huvitav ajalugu. See salvestati 1978. aastal, üsna varsti pärast Praha Kevadel saavutatud laureaaditiitlit. CD-l kõlavad Mozarti Klarnetikontsert A-duur KV, 622, Debussy Rapsoodia ja Saint-Saënsi Sonaat klarnetile ja klaverile. Mozartit ja Debussyd esitab ta koos ERSO-ga, dirigeerib Neeme Järvi, Saint-Saënsis on klaveripartneriks Matti Reimann. Plaat tuli välja 1980. aastal, kui Neeme Järvi oli just Nõukogude Liidust lahkunud ning plaadi müümine Eestis keelati. Altrovil õnnestus saada paar vinüülplaati Leningradist. Seega jäädvustab plaat Hannes Altrovi interpreedikunsti tema hiilgeaegadel ning ühtlasi on siin tegu väärtusliku kultuuriloolise pärandi taastamisega. Koos Altroviga tähistab oma 70 aasta juubelit ka tema toonane klaveripartner pianist Matti Reimann.

Hannes Altrov on sündinud Põltsamaal. Tallinna Konservatooriumis õppis ta Juhan Kaljaspooliku juures, hiljem täiendas end Moskvas Gnessinite-nimelises muusikapedagoogika instituudis ning 1976-1977 Pariisi konservatooriumis. Hannes Altrov on pälvinud II koha vabariiklikul puhkpillimängijate konkursil ning III koha rahvusvahelisel Praha Kevade konkursil. 1974. aastast alates on ta olnud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (endine Tallinna konservatoorium) õppejõud. Tema juures on õppinud enamik Eesti parimaid klarnetimängijaid, nagu Vahur Vurm, Jüri Millistfer, Meelis Vind, Madis Kari, Toomas Vavilov, Edmunds Altmanis, Ott Maaten, Margus Vahemets, Tõnu Kalm, Helena Tuuling, Mati Valdaru, Jaan Krivel ja Marten Altrov.

Vaata ka teisi ERSO plaate.