ERSO ooperigalal soleerib maailma tipptenor Aleksandrs Antonenko

23. jaanuar 2014.

Reedel, 24. jaanuaril 2014 kell 19 Estonia kontserdisaalis toimuv ERSO iga-aastane populaarne ooperigala toob Eesti esindusorkestri ette maailma tippklassi tenori Aleksandr Antonenko – Lätist pärit laulja, kes on teinud viimaste aastatega pead pööritama paneva karjääri ning jõudnud maailma parimate ooperiteatrite, sh New Yorgi Metropolitan Opera ja Londoni Kuningliku Ooperiteatri (Covent Gardeni) lavale. Tema lavapartneriteks on Viini Volksoperi metsosopran Annely Peebo ja Rahvusooper Estonia sopran Aile Asszonyi.

Ooperigalat juhatab Rahvusooper Estonia muusikajuht ja peadirigent Vello Pähn, kes on juba 25 aastat juhatanud etendusi Pariisi Rahvusooperis, teinud pikaajaliselt koostööd Hamburgi Riigiooperi, Dresdeni Semperoperi, Berliini Riigiooperi jpt teatritega.

Ettekandele tulevad aariad, ansamblid ja avamängud Mozarti ooperitest “Figaro pulm” ja “Così fan tutte”, Verdi ooperitest “Aida” ja “Othello”, Puccini ooperitest “Tosca” ja “Manon Lescaut”, Bellini ooperist “Montecchid ja Capulettid” ning Bizet’ ooperist “Carmen”.

Vaata katkendit täna Estonia kontserdisaalis toimunud proovist (kõlavad avamäng ja José “Lilleaaria” Bizet’ ooperist “Carmen”):