Madis Metsamart ja Vambola Krigul sarjas “Eliitkontserdid”

30. aprill 2013.

ERSO löökpillimängijad Madis Metsamart ja Vambola Krigul esinevad neljapäeva, 2. mai õhtul Estonia kontserdisaalis kammerkontserdil koos löökpillimängijate Lauri Ahone ja Heigo Rosina ning klaveriduoga koosseisus Kai Ratassepp – Mati Mikalaiga.

Kavas:

Raimo Kangro. “Display I” (“Steve Reichi portree”)
Béla Bartók. Sonaat kahele klaverile ja löökpillidele
Steve Reich. Sekstett (esiettekanne Eestis)

Bartóki klaveritele ja löökpillidele kirjutatud sonaadi esitamine on üsna harv sündmus hea ettekandekoosseisu leidmise raskuse tõttu: Bartók kasutab selles teoses klaverite kõrval löökpille võrdväärsete partneritena ning kõik neli teose esitamisel osalevat interpreeti peavad mängima rütmiliselt väga täpselt. Klaveriduo Ratassepp–Mikalai on löökpilliansambliga varemgi laval kohtunud, aastaid tagasi NYYDi festivalil interpreteerisid nad koos õnnestunult Reichi loomingut.

Vaata kontserdiinfot: http://www.concert.ee/eliitkontserdid-ratassepp-mikalai-paukenfest&aid=10128&mid=22