Aasta muusik 2012 on Paavo Järvi

27. detsember 2012.

Eesti Rahvusringhäälingu muusikatoimetajad valisid aasta muusikuks 2012 dirigent Paavo Järvi kõrgetasemelise kontserttegevuse ja Eesti muusikaelu arendamise eest.

Paavo Järvi kütkestab oma kontsertide ja salvestustega publikut kogu maailmas ning võidab klassikalisele muusikale kõikjal uusi sõpru ja järgijaid. Tema eestvedamisel ja kunstilisel nõustamisel Pärnus toimuv Järvi suvefestival ning suveakadeemia toob välismaal tegutsevad muusikud – Eesti talendid – musitseerima koju, sedastasid muusikatoimetajad.

Aasta muusiku tiitel antakse Paavo Järvile üle 1. jaanuaril Estonia kontserdisaalis toimuval pidulikul uusaastakontserdil, mille vahendavad otseülekandes ETV ja Klassikaraadio.

Klassikaraadios on Paavo Järvi portreesaade kavas dirigendi juubelihommikul, pühapäeval 30. detsembril kell 9.05. ETV näitab samal päeval kell 11.35 Järvi suvefestivali kontserti, kus Paavo Järvi juhatusel esitab Järvi festivaliorkester Helena Tulve teose “L´ombre derriere toi” (“Vari sinu selja taga”). ETV “Tähelaev” tutvustab Paavo Järvi mitmekülgset muusikalist tegevust pühapäeval, 6. jaanuaril kell 10.

Tänavu kuulutakse aasta muusiku tiitel välja juba 31. korda. Möödunud aastatel on selle pälvinud teiste hulgas Tiia-Ester Loitme (2008), Aarne Saluveer (2007), Kalle Randalu (1982), Alo Mattiisen (1988), Valter Ojakäär (1993), Erkki-Sven Tüür (1996), Tõnu Kaljuste (1998), Rein Rannap (2002) jt.

Aasta muusiku tiitel läheb inimesele, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud viljakat koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga.

http://uudised.err.ee/?06269054