Muusikatuba

14. november 2012.

* Täna tähistab maailmakuulus tšellist Natalia Gutman 70 sünnipäeva. Gutman annab reedel kontserdi Tallinnas, mil esitab Alfred Schnittke Tšellokontserti nr. 1 koostöö Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ning dirigent Andres Mustoneniga. Mstislav Rostropovitši juhendamisel Moskva konservatooriumi lõpetanud, Kaasanist pärit Natalia Gutmani rahvusvahelisele karjäärile pani aluse 1967. aastal võidetud I koht ARD-konkursil Münchenis. 25. eluaastaks oli ta tulnud viie rahvusvahelise konkursi võitjaks või laureaadiks ning algasid esinemised maailma tipporkestrite ees ning koostöö parimate dirigentidega. Kuulame salvestusi Eesti Raadio arhiivist ning intervjuud 1999. aastast.

* 2. novembril esinesid festivali “Klaver” raames II Rahvusvahelise Pianistide konkursi võitjad Kristi Kapten ja Holger Marjamaa, helinäited kontserdilt ning intervjuud noorte muusikutega * Esineb ansambel Ars Coralis Coeln Maria Jonase juhatusel. Kavas on laulud kogumikust Carmina Burana. Kontsert toimus 3. juulil 2012 Nürmbergis.

Muusikatuba toimetab Mirje Mändla.

Kuula