BRAAVO: Neeme Järvi

06. september 2012.

Neeme Järvil täitus tänavu 75 eluaastat. 2. augustil 2012 aastal salvestas Klassikaraadio Pärnus Järvi Suvefestivali aegu vestlusringi, milles kõnelesid maestro Neeme Järvi ja EMTA professor Matti Reimann. Saate koostas Mirje Mändla.

Neeme Järvi on sündinud 1937. aastal Tallinnas. Ta õppis Peterburi konservatooriumis professor Nikolai Rabinovitši ja Jevgeni Mravinski juhendamisel. Praegu on ta Haagi Residentie-orkestri emeriitpeadirigent, Göteborgi sümfooniaorkestri emeriitmuusikadirektor, Orchestre de la Suisse Romande’i muusikadirektor ning ERSO kunstiline juht ja peadirigent. Alates 2000. aastast toimuvad Eestis Neeme Järvi rahvusvahelised dirigentide meistrikursused, millest on välja kasvanud Järvi Akadeemia. Dirigendina on ta salvestanud muusikat ligi 500 plaadile.

Kuula saadet Klassikaraadio kodulehel: http://klassikaraadio.err.ee/helid?main_id=1464083&lang