NEEME JÄRVI 75

06. juuni 2012.

Neljapäeval, 7. juunil tähistas oma 75. juubelisünnipäeva armastatud dirigent, kauaaegne Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Estonia teatri, Göteborgi, Detroiti ja New Jersey sümfooniaorkestri, Šoti Rahvusorkestri, Haagi Residentie-orkestri ning Orchestre de la Suisse Romande’i peadirigent Neeme Järvi.

“Kõik, mida Neeme puudutab, muutub muusikaks,” on tabavalt öelnud Paul Ganson Detroiti sümfooniaorkestrist. Eesti publikul on olnud õnn seda puudutust tunda juba 56 aastat – just nii palju aastaid möödus käesoleva aasta 13. mail Neeme Järvi debüüdist ERSO ees. Ideedest ja energiast pakatava Neeme Järvi tagasitulek ERSO peadirigendiks on viinud orkestri uuele tõusulainele.

5. juulil annavad Neeme Järvi ja ERSO Estonia kontserdisaalis Maestro juubelile pühendatud kontserdi „Suur suvine kohtumine: SÕBRAD“, mille patrooniks on president Toomas Hendrik Ilves. Publikule pakutakse suviselt kerget ning rõõmsameelset kava, kus J. Straussi, Rossini, Weberi ja Suppé teoste kõrval tuleb ettekandele ka Tšaikovski kuulus I klaverikontsert Neeme Järvi kauaaegse lavapartneri Aleksandr Markovitši soleerimisel.

Täpsem info kontserdi kohta: https://www.erso.ee/?concert=suur-suvine-kohtumine-sobrad
Neeme Järvi kodulehekülg: www.neemejarvi.ee

Loe Priit Kuuse artiklit “Muusikaavalikkus tähistab dirigent Neeme Järvi 75. sünnipäeva”