IN MEMORIAM. Rein Sildna

01. juuni 2012.

REIN SILDNA
16. III 1947 – 28. V 2012

 28. mail lahkus meie hulgast kauaaegne Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Estonia teatri trompetist Rein Sildna.

Rein Sildna lõpetas Tallinna Muusikakooli Abi Zeideri ja Robert Tavase ning Tallinna Riikliku Konservatooriumi Helmut Orusaare juhendamisel. Tema ligi 40 aastat kestnud trompetimängijakarjäär oli seotud Eesti tipporkestritega: aastail 1970–78 töötas ta Estonia teatri orkestris rühma kontsertmeistrina ning seejärel 30 aastat ERSOs, sh aastail 1980–93 rühma kontsertmeistrina. Nii Estonia orkestris kui ERSOs alustas ta tööd toonase peadirigendi Neeme Järvi käe all. Ta osales Estonia teatri ja ERSO arvukatel külalisesinemistel Leningradis ja Moskvas, ERSOga peadirigent Peeter Lilje ajal toimunud pikkadel turneedel endises Nõukogude Liidus, peadirigentide Leo Krämeri, Arvo Volmeri ja Nikolai Aleksejevi ajal toimunud Euroopa-turneedel, samuti arvukatel plaadistustel. Aastast 2008 kuni surmani töötas ta ERSO pillilao juhatajana.

Aastail 1974–97 tegutses ta ka õpetajana Tallinna Georg Otsa nimelises Muusikakoolis, kus tema õpilasteks olid Priit Aimla, Aleksei Saks, Madis Saluri, Roman Petuhhov jt.

Rein Sildna oli laialdase kultuurihuvi ja avara silmaringiga ning alati hästi kursis maailma muusikaelus toimuvaga. Õpilased on teda meenutanud väga süsteemse ning loomupärase autoriteedi ja fantastilise huumorimeelega inimesena. Eeskujuks noortele saab tuua tema härrasmehelikkust, täpsust, korrektsust ja kõrget vastutustunnet.

Jääme Reinu mäletama hea ja südamliku kolleegi ning alati abivalmis sõbrana. Sügav kaastunne abikaasa Kajale, tütardele ning kõigile lähedastele.

Ärasaatmine 2. juunil kell 12 Tallinna Jaani kirikus.