ERSO pressiteade: galakontsert koos tulevärgiga

20. juuni 2012.

Premeerige end päev enne jaanilaupäeva suurepärase muusikaelamusega. Väljasõidu Suure-Jaani muusikafestivalile teevad Eesti esinduskollektiivid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Eesti Rahvusmeeskoor, dirigendipuldis Anu Tali.

Festivali galakontsert “Põhjarannik“ on pühendatud Peterburi konservatooriumi 150. aastapäevale. Selles koolis said üle saja aasta tagasi hariduse esimesed Eesti heliloojad ning 20. sajandil on seal oma muusikalist kõrgharidust täiendanud ja tuule tiibadesse saanud mitmed põlvkonnad interpreete ja dirigente, nende hulgas ERSO peadirigendid Neeme Järvi, Peeter Lilje ja Nikolai Aleksejev ning RAMi kauaaegne peadirigent Kuno Areng. Peterburi konservatooriumis on end Ilja Mussini ja Loenid Kortšmari juhendamisel täiendanud ka galakontserdi dirigent Anu Tali.

Ei ole juhuslik, et kontserdi peateosteks on just Tšaikovski „Variatsioonid rokokoo teemale“ ja avamäng „1812“ koos unustamatute kahuripaukudega, mille õnnestumisel ERSOt abistavad Hansa Ilutulestikud. Sellest saab saluut 150-aastasele juubilarile ning tema kõige esimesele heliloojast lõpetajale Pjotr Tšaikovskile. 

Soleerimas on haruldane võimalus kuulda maailma kontserdilavade üht tipptšellisti Raphael Wallfischi Suurbritanniast, kelle nime leiame paljude maailma mainekate festivalide programmidest, sh BBC Proms, Edinburgh’, Aldeburgh’, Spoleto, Schleswig Holsteini festival jpt.

22. juunil kell 19 Suure-Jaani Gümnaasiumi saalis
PÕHJARANNIK
Peterburi konservatoorium 150

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Eesti Rahvusmeeskoor
solistid Raphael Wallfisch (tšello, Suurbritannia)
Arvo Leibur (viiul)
dirigent Anu Tali

KAVAS:
Artur Kapp. Avamäng “Don Carlos”
Pjotr Tšaikovski. “Mälestusi kallist paigast”, III osa “Meloodia”
Artur Kapp. Tšelloprelüüd
Villem Kapp. Kooripoeem “Põhjarannik”
Mihhail Glinka. Avamäng ooperile “Ruslan ja Ludmilla”
Pjotr Tšaikovski. “Variatsioonid rokokoo teemale“ ja Avamäng “1812”