ERSO pärast 22 aasta pikkust vahet taas Peterburi filharmoonia Suure saali laval

28. märts 2012.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab homme, neljapäeval kontserdi Peterburi Filharmoonia legendaarses Suures saalis. Kontsert on pühendatud Vene-Tatari päritolu helilooja Sofia Gubaidulina 80. juubelisünnipäevale, mida paar kuud tagasi tähistati kontserdiga ka Tallinnas. Ettekandele tulevad Gubadulina teosed „Two Paths“ (1998), „The Rider on the White Horse“ (2002) ja „Alleluia“ (1990), soleerivad Isabel Villanueva (vioola), Marina Kataržnova (vioola), Egor Reutov (tiiskant), Boris Stepanov (tenor) ja Artyom Kamalitdinov (bass), kaastegev on Peterburi Mihhaili teatri koor. Dirigeerib Andres Mustonen.

ERSO ajaloos on kontserdid Peterburi (endise Leningradi) filharmoonia Suures saalis olnud alati erilise tähendusega. Esimesed kontserdid 1976. aastal koos peadirigent Neeme Järviga panid aluse üle 10 aasta kestnud iga-aastastele menukatele Leningradi-turneedele. Viimati esines ERSO Peterburi filharmoonia Suures saalis 22 aastat tagasi – 1990. aastal, kui Eri Klasi juhatusel kanti ette Haydni oratoorium „Loomine“. Möödunud kevadel anti aga orkestri endise peadirigendi Nikolai Aleksejevi juhatusel kontsert Peterburi taasavatud Jaani kirikus. Järgmisel hoojal esineb ERSO samas saalis koos peadirigent Neeme Järviga.
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Lisainfo telefonil 515
9243, Kadri Tali
e-posti teel erso@erso.ee
kodulehel
www.erso.ee