Ajalooraamat “Raadioansamblist riigi esindusorkestriks”

16. detsember 2011.

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri 85. juubeliks ilmus orkestri seni mahukaim ajalooraamat  “ERSO. Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Raadioansamblist riigi esindusorkestriks“, mis annab kireva ülevaate orkestri tegevusest tema algaegadest kuni tänapäevani. Raamatu teljeks on orkestri karismaatilised peadirigendid, kajastamist leiavad ka mainekad külalisdirigendid, võimu ja vaimu vahekord eri aegadel, kontserdid, turneed, salvestused. Raamatu koostamisel on tuginetud ERSO arhiivimaterjalidele, ajakirjanduses ilmunud artiklitele ja arvustustele ning Ivalo Randalu, Maia Lilje, Tiina Mattiseni, Toomas Velmeti, Maarja Kasema ja Virve Normeti seni avaldamata uurimistöödele ning seda illustreerivad ligi 200 fotot ja arhiivimaterjalide reproduktsiooni.

Raamat on eesti ja inglise keeles, 144 lehekülge, koostaja Maarja Kasema, toimetajad Jüri Hargel ja Maarja Kasema, tõlkija Ilmar Anvelt, kujundus DF, väljaandja ERSO.

Raamatut esitletakse 16. detsembril kell 18 Estonia kontserdisaali fuajees.


Orkester teeb oma 85. aastapäeva puhul üllatuse ka kuulajaile, pakkudes 16.-18. detsembrini pileteid kõigile enda korraldatud käesoleva hooaja kontsertidele juubelihinnaga 8.50 €. Täpsem info ERSO kodulehelt.