Nikolai Aleksejev lahkub ERSO peadirigendi kohalt

14. mai 2010.

Nikolai Aleksejev annab reedel oma viimase kontserdi Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) peadirigendina.

ERSO lõpetab oma 83. hooaja ning piduliku vene muusika galaga pannakse väärikas punkt ka Nikolai Aleksejevi üheksa-aastasele peadirigendiajale. Esitusele tulevad Tšaikovski Viiulikontsert Prantsuse viiulivirtuoosi David Grimali soleerimisel ning Rahmaninovi suurteos «Kellad».

ERSO direktori Andres Siitani sõnul on Eesti esindusorkestri ja Nikolai Aleksejevi koostöö on olnud viljakas ja meeldejääv nii publikule kui ka muusikutele. Lisaks arvukatele ette kantud suurvormidele nagu näiteks Schönbergi «Gurre-laulud», Mahleri 8. sümfoonia ja Šostakovitši 13. sümfoonia, käis orkester koos Aleksejeviga ka kahel pikal välisturneel: 2003. aastal Itaalias ja 2009.aastal  Ameerika
Ühendriikides.

Aleksejev on saanud oma töö eest riigi esindusorkestriga Valgetähe III klassi teenetemärgi 2006. aastal ja tänavu pälvis ta Eesti kultuuripreemia.

http://www.postimees.ee/?id=262643