PRESSITEADE: ERSO viib Eesti muusikalise kingituse Rootsile

20. mai 2008.

Laupäeval, 24. mail annab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) Eesti Vabariigi 90. aastapäeva puhul kontserdi Stockholmis. See on neljas muusikaline kingitus viiest, mille Eesti Vabariik teeb oma aastapäeva puhul Euroopa riikidele, kellel on eriline osa Eesti riigi iseseisvumisel ja taasiseseisvumisel.

ERSO kannab oma esimese külalisdirigendi Olari Eltsi juhatusel ette spetsiaalselt selleks puhuks valminud Toivo Tulevi orkestriteose „Future Continuous“. Berwaldhallenis toimuval kontserdil kõlavad veel Igor Stravinski „Sümfoonia kolmes osas“ ja Erkki-Sven Tüüri Sümfoonia nr 5 elektrikitarrile, bigbändile ja sümfooniaorkestrile. Solistina astub üles Rootsi kitarrivirtuoos Mattias Torell ning kaastegev on Estonian Dream Big Band.

Sama kavaga kontserti on eesti publikul ainulaadne võimalus kuulata 22. mail kell 19 Pärnu kontserdimajas.

Taolised kontserdid erinevate eesti muusikakollektiivide (Eesti Filharmoonia Kammerkoor, RAM, Tallinna Kammerorkester, Eesti Televisiooni tütarlastekoor) poolt toimuvad Eesti Vabariigi 90. aastapäeva juubelipidustuste raames lisaks Rootsile veel Islandil, Taanis, Soomes ja Suurbritannias.