Neeme Järvi sai sünnipäeva puhul Estoniasse büsti

28. mai 2007.

Möödunud laupäeval tähistasid eesti muusikud dirigent Neeme Järvi peatset 70. sünnipäeva. Tallinnas Estonia kontserdisaali jalutusruumis avati Neeme Järvi büst, mille autor on Rootsi skulptor Britt-Marie Jern. Järgnes kontsert, kus astus üles terve Järvide muusikute pere. Kordamööda dirigeerisid Neeme Järvi, pojad Paavo ja Kristjan Järvi ning flöödil soleeris tütar Maarika Järvi. Esitati Ferenc Liszti, Heino Elleri, Jean Sibeliuse, Carl Nielseni, Veljo Tormise ja Villem Kapi loomingut. Tervitussõnad ütles Eesti Vabariigi president, kes nimetas Neeme Järvit suurimaks eesti rahva pojaks. Ei jäänud kahtlust, et lavale oli koondatud eesti muusika raskekahurvägi ning kontsert oli ühtlaselt väga kõrge tasemega: orkestri, koori ja solistide vahel oli ideaalne tasakaal ning teoste dünaamiline plaan täpselt paigas.