Neeme Järvi 70 aasta juubeli puhul koguneb muusikutepere koos lavale

24. mai 2007.

Laupäevane kontsert Estonias on Järvide perele esimene, kus nad kõik esinevad. Dirigendist isa kõrval juhatavad Eesti riiklikku sümfooniaorkestrit ka pojad Paavo ja Kristjan Järvi ning flöödil soleerib tütar Maarika Järvi.

Kontserdil kõlab Ferenc Liszti, Heino Elleri, Jean Sibeliuse, Carl Nielseni, Veljo Tormise ja Villem Kapi muusika. Enne kontserti avatakse Estonia kontserdisaali jalutusruumis Neeme Järvi büst, autoriks rootsi skulptor Britt-Marie Jern.

7. juunil sünnipäeva tähistav Järvi õppis Leningradi konservatooriumis. Hetkel on ta Haagi Residentie orkestri peadirigent, New Jersey sümfooniaorkestri peadirigent ja muusikajuht, Detroiti sümfooniaorkestri emeriit-muusikajuht, Göteborgi süm-foonikute emeriit-peadirigent ja Jaapani filharmooniaorkestri peakülalisdirigent.

Paavo Järvi on Frankfurdi Raadio sümfooniaorkestri, Cincinnati sümfooniaorkestri ja Bremeni kammerfilharmoonia peadirigent ning ERSO kunstiline nõustaja. Kristjan Järvi elab Viinis ja on sealse Ton-künstleri sümfooniaorkestri peadirigent. Maarika Järvi on hinnatud flötist.