PRESSITEADE: ERSO sõidab täna, 24. augustil Stockholmi Läänemere Festivalile.

24. august 2006.

Peatselt oma 80. hooaega alustav Eesti Riiklik Sümfooniaorkester sõidab täna (24. augustil) Stockholmi, et koos Paavo Järvi ja löökpillivirtuoos Evelyn Glennie’ga anda kontsert Läänemere Festivalil. Kontsert toimub 25. augustil kell 19.30 Berwaldhallenis ning seda on otseülekandes võimalik kuulata 13 Euroopa riigis, sealhulgas Eesti Klassikaraadios.

Läänemere Festival, mille kunstiline juht on Esa-Pekka Salonen, toimub tänavu neljandat korda ning teist aastat järjest osaleb sellel kõrvuti Skandinaavia tipporkestritega ka ERSO. Eesti autoritelt on kontserdi kavas Erkki-Sven Tüüri 4. sümfoonia ning Lepo Sumera 6. sümfoonia. Lisaks neile kõlavad veel Debussy ja Stravinski teosed.

Eestis avab ERSO oma juubelihooaja 8. septembril Estonia kontserdisaalis ning ERSO peasponsori Reval Auto toel ja eestvõtmisel on avakontserdi kava võimalik kuulata 9. septembril Kuressaare Spordihoones.