Head muusikat lastehaigla toetuseks

14. detsember 2004.

Reedel, 17. detsembril kell 19 toimub Estonia kontserdisaalis ERSO ja dirigent Olari Eltsi heategevuskontsert “Hea muusika heast südamest”, mille tulu läheb Tallinna Lastehaigla toetuseks. Eelmise aasta heategevuskontserdil koguti raha kromosoomide automaatanalüsaatori ostuks, seekord vastsündinute hingamisaparaadi soetamiseks. “Selle heategevusüritusega on ka Olari Eltsil endal isiklikum suhe, sest tänu Tallinna Lastehaiglale on ta abi saanud ka oma pojale, selline tihedam side annab ehk ka kontserdile hoopis teise värvingu,” arvab ERSO turundusjuht Silja Kala.

Eltsi koostatud muusikavalik pakub kuulajaile ehk rohkelt avastamisrõõmu ja on tihedamalt seotud laste teemaga. Austriast pärit, hiljem aga Hollywoodis filmimuusika loojana kaks Oscarit võitnud Erich Wolfgang Korngoldi “Beebi serenaad” kajastab vaimukalt väikese lapse toimetusi. Ameerika helilooja Samuel Barberi vokaalteos “Knoxville. Suvi 1915” meenutab ehk nii mõnelegi kuulajale tema enda lapsepõlve.

Kontserdi lõpetab aga Pjotr TsŠaikovski Esimene sümfoonia alapealkirjaga “Talveunelmad”. Heategevuskontserdi külalissolist on iiri sopran Sinead Mulhen. “See projekt on jätk Eesti Päevalehe poolt alustatule (“Kingitus kõige nõrgemale”) 8 aastat tagasi ja samuti toimub koostöös Päevalehega,” kõneles Silja Kala.