ERSO lõpetab reedel hooaja

27. mai 2004.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) lõpetab reedel oma mitmekesise ja rahvusvahelise hooaja, kuhu mahtusid Grammy auhind Sibeliuse “Kantaatide” eest, kolmenädalane Itaalia-turnee, kontserdid Helsingi Finlandiatalos ning mitme uue CD-plaadi ilmumine.

Peatselt tuleb välja uus kogumik Pärdi sümfoonilise muusikaga, uuel hooajal plaanitakse koos Grammy-koosseisuga salvestada Griegi muusika näidendile “Peer Gynt” ning plaadile saab ka Tubina muusika balletile “Kratt”. Lõppkontserti juhatab pärast paarikuist pausi peadirigent Nikolai Aleksejev.

Eesti oma klassikutele lisaks kuuleb kontserdil 20. sajandi suurima sümfooniku Dmitri Šostakovitši tuntuimat, 5. sümfooniat, see juhatab sisse ka helilooja juubeliaasta. Juunis-juulis saab ERSO-t kuulda veel kahel Tubina festivali ja ühel Oistrahhi festivali kontserdil.

17.–22. juunil külastab “kammer-ERSO” – puhkpilliansamblid ja kammerorkester – Eesti mõisaid ja kirikuid. Kavas on Mozart, Brahms, Tšaikovski, Elgar. Vahetult enne puhkust esinetakse laulupeol, teiste dirigentide hulgas astub esmakordselt laulupeoliste ette ka Nikolai Aleksejev.