ERSO Itaalia turnee jätkub Aadria mere ääres

14. oktoober 2003.

“Mis siis ikka, eks tuleb mundrid selga tõmmata, et publikule mitte pettumust valmistada,” naeris ERSO direktor Andres Siitan eile, nähes, et ERSO kontserti reklaamitakse Aadria mere äärses kuurortlinnas Pescaras piirivalveorkestri pildiga.

ERSO andis eile Abruzzo regiooni keskses äri- ja suvituslinnas oma Itaalia turnee kuuenda kontserdi, esinedes peamiselt kinosaalina kasutatavas Teatro Massimo’s. Kuivõrd ”Lonely planeti” reisiteatmiku järgi on Pescara aasta ainus märkimisväärne kultuurisündmus suvine jazzfestival, siis on välismaise süm-fooniaorkestri saabumine linna ilmselt arvestatav kultuurisündmus. Kõik ERSO senised Itaalia kontserdid peale Milano oma ongi toimunud 5000–25 000 elanikuga väikelinnades.

"Viis tuuri esimest päeva on olnud tõeliselt tihedad: pikk bussisõit-hotell-proov-kontsert. Siis sõit hotelli tagasi ja kella kahe paiku magama,” kommenteeris Siitan. ”Õnnestunud kontserdid ja kaunis Itaalia loodus laevad aga akud jälle ilusti täis.”

Orkestri peatuspaik on homme hommikuni Pescarast kuus kilomeetrit põhja pool asuv Montesilvano kuurortlinn. Esmaspäeval hotelli saabudes tervitas linn muusikuid 22 kraadi õhusooja ja ligi 20-kraadise mereveega. Kuivõrd meri on hotellist eraldatud vaid basseini ja tenniseväljakuga, veetis pool orkestrist suure osa eilsest päevast ujudes ja rannas krabisid jahtides.
Täna esineb ERSO Campobassos, Molise regiooni 42 000 elanikuga pealinnas.

Siitani sõnul ootab orkester huviga esimesi arvustusi. ”Itaalias käib kõik oluliselt aegla-semalt kui meie harjunud oleme. Midagi võib aga välja lugeda publiku braavohüüetest ja seda ei pea pikalt ootama,” lisas ta.